Hafta | Konular |
1 |
Pedodontinin tanımı, amaçları
|
2 |
Süt dişlerinin morfolojik ve yapısal özellikleri
|
3 |
Süt ve daimi dişler arasındaki farklılıklar
|
4 |
Süt dişlenmeden daimi dişlenmeye geçiş ve okluzyonun kurulumu
|
5 |
Embriyoloji 1
|
6 |
Embriyoloji 2
|
7 |
Embriyoloji 3
|
8 |
Çocuklarda büyüme ve gelişme
|
9 |
Çocuklarda oral yumuşak doku lezyonları
|
10 |
Çocuğa psikolojik yaklaşım
|
11 |
Davranış yönlendirme teknikleri
|
12 |
Çocuk diş hekimliğinde profilaksi
|
13 |
Fluorid uygulamaları
|
14 |
Fissür örtücü uygulamaları
|
15 |
Çürüğün önlenmesinde uygulanan diğer yöntemler 1
|
16 |
Çürüğün önlenmesinde uygulanan diğer yöntemler 2
|
17 |
Oral hijyen ve beslenme eğitimi
|
18 |
Plak kontrolü
|
19 |
Süt ve sürekli dişlerin sürmesi 1
|
20 |
Süt ve sürekli dişlerin sürmesi 2
|
21 |
Süt ve sürekli dişlerin sürmesini etkileyen faktörler 1
|
22 |
Süt ve sürekli dişlerin sürmesini etkileyen faktörler 2
|
23 |
Çocuk hastada muayene 1
|
24 |
Çocuk hastada muayene 2
|
25 |
Çocuk hastada muayene 3
|
26 |
Çocuk hastada muayene 4
|
27 |
Çocukluk hastalıkları ve oral bulguları 1
|
28 |
Çocukluk hastalıkları ve oral bulguları 2
|