Hafta | Konular |
1 |
Mikroorganizmaların sınıflandırılması
|
2 |
Oral mikrobiyal flora, ağzın savunma mekanizmaları
|
3 |
Mikroorganizmaların üreme özellikleri ve mikrobiyal patogenez
|
4 |
Sterilizasyon, dezenfeksiyon
|
5 |
Gram (+) koklar, Gram (+) çomaklar
|
6 |
Gram (-) koklar, Gram (-) çomaklar
|
7 |
Mycobacterium, Actinomyces, Nocardia
|
8 |
Antimikrobiyaller
|
9 |
Antimikrobiyal direnç mekanizmaları
|
10 |
Diş hekimliğinde mikrobiyolojik örnek alma teknikleri
|
11 |
Parazitler, örnek alımı ve transport
|
12 |
Helmintler
|
13 |
Protozoalar
|
14 |
Zoonotik etkenler
|
15 |
Diş hekimliğinde anaerop bakteriler
|
16 |
Karyojenik bakteriler ve diş çürüğü patogenezi
|
17 |
Diş hekimliğinde tıbbi mikoloji
|
18 |
Virüslerin yapısı
|
19 |
DNA virüsleri
|
20 |
RNA virüsleri
|
21 |
Hepatit virüsleri
|
22 |
HIV
|
23 |
İmmün yanıtta rol alan organ, doku ve hücreler
|
24 |
Viral immün yanıt, Antijen ve antijen sunumu
|
25 |
Kazanılmış bağışık yanıt, Antikorlar ve fonksiyonları
|
26 |
Aşırı duyarlılık
|
27 |
Viral hastalıkların laboratuvar tanısı
|
28 |
Diş hekimliğinde çalışan sağlığı ve güvenliği
|