Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 306İNGİLİZCE OKUMA KONUŞMA II5 + 06. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Temel olarak öğrencilerin okuma ve konuşma becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturulan bu derste öğrenciler okudukları bölümlerin terimlerini ve sık kullanılan kelimelerini içeren metinler üzerinde çalışırlar. Ayrıca konuşma becerileri de çeşitli sunum ve tartışmalarla geliştirilir.
Ders İçeriği turizm ve otel işletmeciliği ve yiyecek ve içecek işletmeciliği ile ilgili terimleri içeren metinlerin okunması ve bu konuda konuşmalar yapılması. Alanla ilgili diyalog ve tartışmaları içeren konuların incelenmesi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gazete/dergi/araştırma/bilimsel rapor metinlerini okur, anlar, yorumlar ve tartışır.
2Turizm ve yiyecek ve içecek alanıyla ilgili kelime bilgisi kazanır.
3Güncel yabancı kaynaklı metinlerdeki yaygın olarak kullanılan kelimeleri öğrenir ve bunları günlük hayatta kullanabilir.
4Turizm ve yiyecek ve içecek işletmeciliği alanlarıyla ilgili metinleri okuyup anlayabilir ve yorumlayabilir. Okuduklarını tartışabilir, anlatabilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15
ÖK 0013             5
ÖK 0023             5
ÖK 0033             5
ÖK 0043             5
Ara Toplam12             20
Katkı300000000000005

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)13226
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11414
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1NEVİN KORTUNAY
Detay 2017-2018 Bahar1HÜLYA ERTUĞRUL
Detay 2016-2017 Bahar3ÖZNUR KUL SARICA
Detay 2015-2016 Bahar1SİBEL SARIYER KARA


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 306 İNGİLİZCE OKUMA KONUŞMA II 5 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi NEVİN KORTUNAY nkortunay@pau.edu.tr İİBF B0002 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Temel olarak öğrencilerin okuma ve konuşma becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturulan bu derste öğrenciler okudukları bölümlerin terimlerini ve sık kullanılan kelimelerini içeren metinler üzerinde çalışırlar. Ayrıca konuşma becerileri de çeşitli sunum ve tartışmalarla geliştirilir.
İçerik turizm ve otel işletmeciliği ve yiyecek ve içecek işletmeciliği ile ilgili terimleri içeren metinlerin okunması ve bu konuda konuşmalar yapılması. Alanla ilgili diyalog ve tartışmaları içeren konuların incelenmesi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Restorant önerme
2 Sipariş verme
3 Asya mutfağı
4 Amerikan mutfağı
5 Büfe ve Branç
6 Şehir turları
7 Müzeler ve eğlence
8 Konferanslar
9 New York Şehri
10 Londra
11 Sidney
12 Beijing
13 Cape Town
14 Rio de Janerio
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı40Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Derse Devam/Katılım10Derse Devam
Ödev20Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları