Hafta | Konular |
1 |
Yiyecek içecek işletmelerinde rezervasyon ve konuk karşılama
|
2 |
Yiyecek içecek işletmelerinde sipariş alma, taşıma ve boş toplama
|
3 |
Yiyecek içecek servisinde kullanılan klasik servis yöntemleri
Fransız Servis Yöntemi
|
4 |
İngiliz Servis Yöntemi
Rus Servis Yöntemi
Amerikan Servis Yöntemi
|
5 |
Alkolsüz içeceklerin servisi
Çay, kahve, Türk kahvesi, su, limonata, ayran vb. alkolsüz içeceklerin hazırlanması ve servisi
|
6 |
Alkollü içeceklerin servisi
Bira ve şarap çeşitlerinin üretim aşamaları, servise hazırlanmaları ve servisleri
|
7 |
Viski, rakı, cin, votka, rom, likör vb. alkollü içeceklerin üretim aşamaları, servise hazırlanmaları ve servisleri
|
8 |
Oda servisi
Oda servisinde kullanılan tepsi ve arabaların hazırlanması, konuk odalarına servisi
|
9 |
Tranche
Et, kümes hayvanı ve deniz mahsullerinin tranche edilmesi
|
10 |
Meyve ve tatlıların tranche edilmesi
|
11 |
Flambé
Et, kümes hayvanı vb. etlerin flambesi
|
12 |
Meyve ve tatlıların flambesi
|
13 |
Fondué
Peynir ve çikolata fondué hazırlama
|
14 |
Et ve deniz mahsulleri fondué hazırlama
|