1 | Hububatın tanımı, önemi, Türkiye ve dünyadaki üretim ve tüketimi hakkında bilgi sahibi olma |
2 | 2. Dünya üzerinde en çok üretilip tüketilen hububat olan buğday tanesinin anatomik yapısı hakkında bilgi |
3 | 3. Buğday tanesinin kalitesinin belirlenmesinde kullanılan kriterler hakkında bilgi |
4 | 4. Buğday dışındaki hububat tanelerinin özellikleri hakkında bilgi |
5 | 5. Buğdayların depolanması ve öğütme teknolojisi hakkında bilgi |
6 | 6. Un sanayi ve üretim teknolojileri hakkında bilgi |
7 | 7. Ekmek sanayi ve üretim teknolojileri hakkında bilgi |
8 | 8. Makarna sanayi ve üretim teknolojileri hakkında bilgi |
9 | 9. Bisküvi sanayi ve üretim teknolojileri hakkında bilgi |
10 | 10. Ekmek katkı maddeleri ve kullanım amaçları ile hububatlardan elde edilen geleneksel gıda maddeleri hakkında bilgi |
11 | 11. Buğday tanesinin kalitesinin belirlenmesinde kullanılan yöntemler hakkında bilgi ve uygulamalar |
12 | 12. Un kalitesinin belirlenmesinde kullanılan yöntemler hakkında bilgi ve uygulamalar |
13 | 13. Ekmek kalitesinin belirlenmesinde kullanılan yöntemler hakkında bilgi ve uygulamalar |