Pamukkale Üniversitesi
Üniversite hayatın rehberidir
PAÜ'ye Hoşgeldiniz;
Aday Öğrenci
Öğrencilerimiz
Personelimiz
EN
Eğitim Bilgi Sistemi
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları
LİSANS
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
250 GIDA MÜHENDİSLİĞİ (İ.Ö.)
Ders Bilgileri
Ders Öğrenme Kazanımları
Dersin Program Yeterlilikerine Katkısı
AKTS / İş Yükü Tablosu
Ders Şubeleri
Yazdır
DERS BİLGİLERİ
Ders Kod
Ders Ad
T+U Saat
Yarıyıl
AKTS
FENG 331
GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI
0 + 4
5. Yarıyıl
3
DERS TANIMI
Ders Düzeyi
Lisans
Ders Türü
Zorunlu
Dersin Amacı
Gıda işleme fabrikalarına teknik geziler yapılarak, gıda işleme süreçleri ve ekipmanları yerini görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle destekleyip, iyileştirmektir.
Ders İçeriği
Salça fabrikası, Meşrubat ve gazlı içecek fabrikası, Salamura zeytin ve turşu fabrikası, Un fabrikası, Makarna fabrikası, Konsantre meyve suyu fabrikası, Ekmek fabrikası, Gıda fuarı, Mezbaha, Şeker fabrikası, Lokum işletmesi gezisi. Bölümde uygulama (salamura yeşil zeytin yapımı), Bölümde uygulama (siyah zeytin yapımı).
Ders Ön Koşul
Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul
Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi
Yüz Yüze
DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1
Gıda işleme fabrikalarına teknik geziler yapılarak, gıda işleme süreçleri ve ekipmanları yerini görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle karşılaştırmak ve sentez yeteneği kazandırabilmek. Öğrencileri çalışma hayatına uygulamalı olarak hazırlamak.
DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
No
PY 01
PY 02
PY 03
PY 04
PY 05
PY 06
PY 07
PY 08
PY 09
PY 10
PY 11
PY 12
PY 13
ÖK 001
5
5
5
5
5
5
5
3
3
5
5
5
5
Ara Toplam
5
5
5
5
5
5
5
3
3
5
5
5
5
Katkı
5
5
5
5
5
5
5
3
3
5
5
5
5
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
Sayısı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)
14
4
56
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)
1
2
2
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)
1
6
6
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)
14
1
14
Toplam İş Yükü
Dersin AKTS Kredisi
78
3
DERS ŞUBELERİ
Dönem seçiniz :
Tüm Dönemler
2023-2024 Güz
2022-2023 Güz
2021-2022 Güz
2020-2021 Güz
2019-2020 Güz
2018-2019 Güz
2017-2018 Güz
2016-2017 Güz
2015-2016 Güz
2014-2015 Güz
2013-2014 Güz
2012-2013 Güz
Ders Dönemi
Şube No
Dersi Veren Öğretim Elemanı
Detay
2023-2024 Güz
3
HAKAN KARACA
Yazdır
Ders Şube Detayları
Dersin Kodu
Dersin Ad
Saat (T+P)
Şube No
Öğretim Dili
Şube Dönemi
FENG 331
GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI
0 + 4
3
Türkçe
2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı
E-Posta
İç Hat
Ders Yeri
Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. HAKAN KARACA
hkaraca@pau.edu.tr
MUH A0312
Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç
Gıda işleme fabrikalarına teknik geziler yapılarak, gıda işleme süreçleri ve ekipmanları yerini görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle destekleyip, iyileştirmektir.
İçerik
Salça fabrikası, Meşrubat ve gazlı içecek fabrikası, Salamura zeytin ve turşu fabrikası, Un fabrikası, Makarna fabrikası, Konsantre meyve suyu fabrikası, Ekmek fabrikası, Gıda fuarı, Mezbaha, Şeker fabrikası, Lokum işletmesi gezisi. Bölümde uygulama (salamura yeşil zeytin yapımı), Bölümde uygulama (siyah zeytin yapımı).
Haftalık Konu Başlıkları
Hafta
Konular
1
Salça fabrikası gezisi
2
Bölümde uygulama (salamura yeşil zeytin yapımı)
3
Meşrubat ve gazlı içecek fabrikası gezisi
4
Salamura zeytin ve turşu fabrikası gezisi
5
Bölümde uygulama (siyah zeytin yapımı)
6
Un fabrikası gezisi
7
Makarna fabrikası gezisi
8
Konsantre meyve suyu fabrikası gezisi
9
Ara sınav
10
Ekmek fabrikası gezisi
11
Gıda fuarı gezisi
12
mezbaha gezisi
13
Şeker fabrikası gezisi
14
Lokum işletmesi gezisi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme Yöntemi
Katkı Yüzdesi (%)
Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı
50
Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav
25
Ara Sınav
Ödev
25
Ödev
T+U :
Teorik + Pratik
PY:
Program Yeterlilikleri
ÖK:
Ders Öğrenme Kazanımları
{1}
##LOC[OK]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları