Hafta | Konular |
1 |
Şarap teknolojisinin anlam ve önemi
|
2 |
Dünya şarap ekonomisi; önemli şarap üreticisi ülkeler
|
3 |
Türkiye şarapçılığı ve şarap ekonomisi; şaraplık üzüm çeşitleri
|
4 |
Şarap hazırlamanın esasları
|
5 |
Bağ bozumu (üzümlerin oluşumu ve olgunlaşması, üzümlerin bileşimi, olgunluk zamanının belirlenmesi)
|
6 |
Üzüm şırasının bileşimi
|
7 |
Şıranın bileşimini etkileyen faktörler
|
8 |
Şaraphane binasının düzeni, şarap işlemeye hazırlanması
|
9 |
Şarap kapları
|
10 |
Şarap teknolojisinde önemli mikroorganizmalar ve enzimler
|
11 |
Fermantasyon, fermantasyonun anlam ve önemi
|
12 |
Fermantasyon
|
13 |
Şarap hazırlama teknikleri
|
14 |
Şarap hazırlama teknikleri
|