Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORG 215ORGANİK ÜRÜN İŞLEME TEKNİĞİ1 + 23. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Organik ürünlerinin içeriği ve teknolojisi hakkında temel bilgileri öğrencilere sunmak. Temel gıda işleme yöntem ve basamakları konularında bilgileri sunmak.
Ders İçeriği Gıdaların kimyasal bileşimi, su, protein, lipid ve mineral maddeler. Enzim, vitamin, renk, tat, koku ve aroma maddeleri. Gıdaların bozulması, gıda muhafaza yöntemleri. Gıda katkı maddeleri ve toksikolojisi. Tahıl, süt, et ve su ürünleri işleme teknolojisi. Fermentasyon teknolojisi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda bilimi ve teknolojilerini tanır.
2Gıda bilimi ve teknolojisinde kullanılan temel işlemler hakkında bilgi sahibi olur.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22
ÖK 001                      
ÖK 002                      
Ara Toplam                      
Katkı0000000000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Akts iş yükü girilmemiş.
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1FİKRET SARI
Detay 2022-2023 Güz1FİKRET SARI
Detay 2021-2022 Güz1FİKRET SARI
Detay 2020-2021 Güz1FİKRET SARI
Detay 2019-2020 Güz1FİKRET SARI
Detay 2018-2019 Güz1FİKRET SARI
Detay 2017-2018 Güz1FİKRET SARI
Detay 2016-2017 Güz1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2015-2016 Güz1VEDAT OFLAZ
Detay 2014-2015 Güz1VEDAT OFLAZ
Detay 2013-2014 Güz1UĞUR SOYLU


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORG 215 ORGANİK ÜRÜN İŞLEME TEKNİĞİ 1 + 2 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. FİKRET SARI fsari@pau.edu.tr TMYO B0102 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Organik ürünlerinin içeriği ve teknolojisi hakkında temel bilgileri öğrencilere sunmak. Temel gıda işleme yöntem ve basamakları konularında bilgileri sunmak.
İçerik Gıdaların kimyasal bileşimi, su, protein, lipid ve mineral maddeler. Enzim, vitamin, renk, tat, koku ve aroma maddeleri. Gıdaların bozulması, gıda muhafaza yöntemleri. Gıda katkı maddeleri ve toksikolojisi. Tahıl, süt, et ve su ürünleri işleme teknolojisi. Fermentasyon teknolojisi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Tarımsal Uygulamalar ve Çevresel Etkisi
2 Dünyada ve Türkiye’de Organik Tarım
3 Organik Tarımın Avantajları ve Dezavantajları
4 Organik Bahçe Ürünlerinin Hasat Sonrası Kalitelerinin Korunması-1
5 Organik Bahçe Ürünlerinin Hasat Sonrası Kalitelerinin Korunması-2
6 Organik Ürünlerin Toplanması, Etiketleme, Paketleme ve Pazarlama
7 Hasat-1
8 Hasat-2
9 Depolama-1
10 Depolama-2
11 Sebze ve Meyvelerde Ön İşlemler-1
12 Sebze ve Meyvelerde Ön İşlemler-2
13 Sebze ve Meyvelerde Ön İşlemler-3
14 Sebze ve Meyvelerde Ön İşlemler-4
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
organik gıda işleme prensipleriTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları