Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
LOJ 214ÜRETİM YÖNETİMİ3 + 03. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Üretim Yönetimi ile ilgili temel bilgilerin öğretilmesi.
Ders İçeriği Üretim yönetiminin temel kavramları, üretim sistemleri ve ürün tasarımı, kuruluş yeri seçimi ver işletme büyüklüğü, İş yeri Düzeni ve İş Analizleri, Üretim Planlaması, Stok ve Bakım Yönetimi, Kalite Kontrolü.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Modern üretim sistemlerinin özeliklerini ve yapısını kavrayabilme
2Üretim sistemlerinin uygulanma alanlarını bilebilme
3Metod etüdü yapabilme
4Planlama problemlerini çözebilme
5Talep tahmini yapabilme
6İlgili bilgisayar çıktılarını okuyabilme
7Çıktılardan okuduğu aksaklıkları görebilme ve iyileştirme yapabilme
8İş sıralama ve çizelgeleme yapabilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11
ÖK 0013555321333 
ÖK 0023555321333 
ÖK 0033555321333 
ÖK 0043555321333 
ÖK 0053555321333 
ÖK 0063555321333 
ÖK 0073555321333 
ÖK 0083555321333 
Ara Toplam2440404024168242424 
Katkı35553213330

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)15050
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11313
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1NİGAR KARAGÜL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
LOJ 214 ÜRETİM YÖNETİMİ 3 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NİGAR KARAGÜL ntokat@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Üretim Yönetimi ile ilgili temel bilgilerin öğretilmesi.
İçerik Üretim yönetiminin temel kavramları, üretim sistemleri ve ürün tasarımı, kuruluş yeri seçimi ver işletme büyüklüğü, İş yeri Düzeni ve İş Analizleri, Üretim Planlaması, Stok ve Bakım Yönetimi, Kalite Kontrolü.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Üretim Yönetimine Giriş
2 Üretim Yönetiminin Temel Kavramları
3 Üretim Sistemleri
4 Mamul Tasarımı
5 Kuruluş Yerinin Seçimi
6 Kuruluş Yerinin Seçimi (Devam)
7 İş Yeri Düzenleme
8 İş Yeri Düzenleme (Devam)
9 Kapasite Planlaması
10 Kapasite Planlaması (Devam)
11 İş Analizleri
12 İş Analizleri (Devam)
13 Teknoloji Seçimi
14 Tamir-Bakım Planlaması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Murat Ayanoğlu, Üretim Yönetimi(Ders Notları)Türkçe
Bülent Kobu, Üretim YönetimiTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları