Pamukkale Üniversitesi
Üniversite hayatın rehberidir
PAÜ'ye Hoşgeldiniz;
Aday Öğrenci
Öğrencilerimiz
Personelimiz
EN
Eğitim Bilgi Sistemi
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları
LİSANS
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
250 GIDA MÜHENDİSLİĞİ (İ.Ö.)
Ders Bilgileri
Ders Öğrenme Kazanımları
Dersin Program Yeterlilikerine Katkısı
AKTS / İş Yükü Tablosu
Ders Şubeleri
Yazdır
DERS BİLGİLERİ
Ders Kod
Ders Ad
T+U Saat
Yarıyıl
AKTS
FENG 200
MESLEK STAJI - I
0 + 0
4. Yarıyıl
3
DERS TANIMI
Ders Düzeyi
Lisans
Ders Türü
Zorunlu
Dersin Amacı
Gıda işleme fabrikalarında gıda işleme süreçlerini ve ekipmanları yerini görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle destekleyip, iyileştirmek.
Ders İçeriği
Öğrenciler okulda öğrendikleri teorik bilgileri bir firmada pratik olarak nasıl kullanacaklarını öğrenip deneyim kazanmaları amacıyla yaz döneminde 20 iş-günü staj çalışması yapmak durumundadır ve staj süresince yaptıkları çalışmaları ilgili departman sorumlusu tarafından imzalattığı rapor şeklinde, dönem başlangıcında, staj koordinatörüne vermesi gerekmektedir. .
Ders Ön Koşul
Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul
Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi
Yüz Yüze
DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1
Gıda maddelerinin üretimini yerinde görerek teknolojisini öğrenmek
2
Staj yaptıkları işletmede kullanılan makine ve ekipmanları öğrenmek
3
Staj sonrası öğrendiklerini bir rapor halinde ve topluluk önünde sunmayı öğrenmek
4
Bireysel ve birlikte çalışma yapmak.
DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
No
PY 01
PY 02
PY 03
PY 04
PY 05
PY 06
PY 07
PY 08
PY 09
PY 10
PY 11
PY 12
PY 13
ÖK 001
3
2
3
4
4
5
2
4
3
5
2
5
ÖK 002
1
2
1
3
4
4
3
2
3
ÖK 003
2
2
4
2
2
5
3
4
1
2
1
2
ÖK 004
3
4
3
2
4
2
2
3
2
3
Ara Toplam
5
4
8
11
8
11
12
15
13
6
10
7
13
Katkı
1
1
2
3
2
3
3
4
3
2
3
2
3
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
Sayısı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)
1
14
14
Staj Çalışması
1
64
64
Toplam İş Yükü
Dersin AKTS Kredisi
78
3
DERS ŞUBELERİ
Dönem seçiniz :
Tüm Dönemler
2011-2012 Yaz
Ders Dönemi
Şube No
Dersi Veren Öğretim Elemanı
Detay
2011-2012 Yaz
2
YAHYA TÜLEK
Yazdır
Ders Şube Detayları
Dersin Kodu
Dersin Ad
Saat (T+P)
Şube No
Öğretim Dili
Şube Dönemi
FENG 200
MESLEK STAJI - I
0 + 0
2
Türkçe
2011-2012 Yaz
Öğretim Elemanı
E-Posta
İç Hat
Ders Yeri
Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. YAHYA TÜLEK
ytulek@pau.edu.tr
Derslik Belirtilmemiştir.
Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç
Gıda işleme fabrikalarında gıda işleme süreçlerini ve ekipmanları yerini görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle destekleyip, iyileştirmek.
İçerik
Öğrenciler okulda öğrendikleri teorik bilgileri bir firmada pratik olarak nasıl kullanacaklarını öğrenip deneyim kazanmaları amacıyla yaz döneminde 20 iş-günü staj çalışması yapmak durumundadır ve staj süresince yaptıkları çalışmaları ilgili departman sorumlusu tarafından imzalattığı rapor şeklinde, dönem başlangıcında, staj koordinatörüne vermesi gerekmektedir. .
Haftalık Konu Başlıkları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
T+U :
Teorik + Pratik
PY:
Program Yeterlilikleri
ÖK:
Ders Öğrenme Kazanımları
{1}
##LOC[OK]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları