Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BIY 423GIDA VE BESLENME2 + 07. Yarıyıl3,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gerek eğitim ve öğretimde gerekse günlük yaşamda faydalı olacak, beslenmenin ve beslenmeye bağlı hastalıkların tüm konularını kapsayan ve yenilikleri içeren bir yaklaşımla irdelenmesi amaçlanmıştır.
Ders İçeriği Beslenme, Proteinler, Kalori-Beslenme, Karbonhidratlar, Yağları ve enerjileri, Vitaminler, Mineraller, Diyetsel fitokimyasallar.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Beslenmenin genel olgusunu işler
2Proteinleri tanıtır
3Kalori-Beslenmenin Enerji Temelini algılar
4Karbonhidratları açıklar
5Yağları ve enerjilerini tanımlar
6Vitaminlerin önemimi açıklar
7Mineralerin işlevlerini açıklar
8Diyetsel fitokimyasalları ve sağlık etkisini açıklar

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0013 32 423    
ÖK 0022342   4443 
ÖK 00343 32       
ÖK 004  343       
ÖK 00534 33       
ÖK 006 3443       
ÖK 007  3 2       
ÖK 0083 234       
Ara Toplam1513192117427443 
Katkı222321011100

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Ödevler111
Sınav23162
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






91

3,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2017-2018 Güz1ALAATTİN ŞEN
Detay 2016-2017 Güz1ALAATTİN ŞEN
Detay 2015-2016 Güz1ŞEVKİ ARSLAN
Detay 2014-2015 Güz1ALAATTİN ŞEN
Detay 2013-2014 Güz1ALAATTİN ŞEN
Detay 2012-2013 Güz1ALAATTİN ŞEN
Detay 2011-2012 Güz2ALAATTİN ŞEN
Detay 2010-2011 Yaz1ŞEVKİ ARSLAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
BIY 423 GIDA VE BESLENME 2 + 0 1 Türkçe 2017-2018 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. ALAATTİN ŞEN sena@pau.edu.tr FEN B0112 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Gerek eğitim ve öğretimde gerekse günlük yaşamda faydalı olacak, beslenmenin ve beslenmeye bağlı hastalıkların tüm konularını kapsayan ve yenilikleri içeren bir yaklaşımla irdelenmesi amaçlanmıştır.
İçerik Beslenme, Proteinler, Kalori-Beslenme, Karbonhidratlar, Yağları ve enerjileri, Vitaminler, Mineraller, Diyetsel fitokimyasallar.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Ne ve Niçin Yemeliyiz
2 Sağlık Beslenme Rehberi
3 İnsan Vücüduna Beslenme Açısından Bakış
4 Krbonhidratlar
5 Lipitler
6 Proteinler
7 Enerji Dengesi ve Kilo Kontrolü
8 Vitaminler I
9 Vitaminler II
10 Su ve Mineraller
11 Beslenme Bozuklukları
12 Hamilelikte Beslenme
13 Gelişim Çğında beslenme
14 Yaşlılıkta Beslenme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları