Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BIY 311BESİN MİKROBİYOLOJİSİ2 + 05. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Besinlerde bozulmalara neden mikroorganizmaları ve çoğalmalarına etkileyen faktörlerin belirlenmesini amaçlar.
Ders İçeriği Besinlerde önemli mikroorganizmalar, Besinleri koruma yöntemler, Besin bozulmalarını neden olan mikroorganizmalar.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Besinlerde önemli mikroorganizmaları tanımlar.
2Mikroorganizmaların çoğalmasını etkileyen faktörleri belirler.
3Besinleri koruma yöntemleri geliştirir.
4Besin bozulmaları ve patojenlerini tanımlar.
5Besinleri mikrobiyolojik olarak analiz eder.
6Besin bozulmalarını neden olan mikroorganizmaların çoğalma nedenlerini belirler.
7Besinlerin uzun süre korunmaları için yöntemler geliştirir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00134 35   335 
ÖK 002            
ÖK 00323 4        
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006 4 43       
ÖK 007            
Ara Toplam511 118   335 
Katkı120210000010

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)13226
Ödevler13226
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11313
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12626
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






91

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları