208 MALİYE (İ.Ö.)

GENEL BİLGİLER
Maliye Bölümünde öğrencilere, iktisat, maliye, kamu ekonomisi, muhasebe, mali hukuk, vergi ve ceza hukuku formasyonu kazandırmaya yönelik olarak dengeli bir program uygulanmaktadır. Hangi sistem ve yönetim tarzı içinde olursa olsun, devlet, ekonomik hayatı ve aktiviteleri etkilemekte, asli veya tali görevlerini yerine getirebilmek için de çeşitli gelir kaynaklarına ihtiyacı bulunmaktadır. Bu gelir kaynakları arasında birinci ve en önemli unsur ise vergi gelirleri olmaktadır. Bu açıdan bölümde , gerek özel kuruluşların devlete karşı olan mali ödevlerini yerine getirirken ihtiyaç duyacağı, maliye, muhasebe ve vergi konularındaki eleman açığının kapatılmasına yönelik eğitim verilirken; diğer yandan devletin de modern anlamda vergileme, vergi denetimi, mali yargılama gibi sahalardaki denetici ve uzman ihtiyaçlarının sağlanmasına yönelik bir program uygulanmaya çalışacaktır.

Amaçlar
Maliye programının amacı, öğrencileri çeşitli devlet ve özel kuruluşlar, bankalar, finansal şirketler ve yarı kamu veya özel sektördeki yüksek nitelikli personel ihtiyaçlarını karşılamaya hazırlamak için ulusal ve dünya ekonomisinin ilke ve kurumları hakkında eğitmektir.


Kabul Koşulları
ÖSYM

Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler müfredatlarındaki zorunlu ve seçmeli derslerden başarısız not almamak ve Pamukkale Üniversitesi lisans yönetmeliğinde belirtilen akademik ortalama gerekliliğini sağlayarak tamamlamak zorundadırlar.

İstihdam Olanakları
Maliye bölümü mezunlarının kamu ve özel sektör olmak üzere çeşitli alanlarda istihdam edilmektedirler. İlk olarak KPSS sınavında alınacak yeterli puan sonucunda ağırlıklı olarak İİBF mezunu öğrencilerin istihdam edildiği A grubu kadrolar olarak adlandırılan ve kamu kurumlarının özel sınavlarla (test, yazılı, sözlü) eleman aldıkları kadrolara kamuda istidam edilebilmektedirler. Ayrıca mezunlar B grubu kadrolar olarak adlandırılan ve KPSS puanıyla alınan ikinci düzey kadrolarda da kamuda istidam edilebilmektedirler. Lisans eğitimini tamamlamış olan ve eğitimine devam etmek isteyen mezunlar Lisansüstü Eğitim sınavına girip yeterli puan almaları ve diğer gerekli koşulları yerine getirmeleri koşuluyla üniversitelerin araştırma görevlisi, öğretim görevlisi kadrolarında da Akademik personel olarak istihdam edilebilmekte ve akademik kariyer yapabilmektedirler. Bunlara ilave olarak İİBF mezunlarının istihdam edilebilme olanağının yüksek olduğu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik mesleği de Maliye Bölümü öğrencilerinin istihdam olanağının yüksek olduğu bir diğer alandır.

Kazanılan Derece
Programın tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Maliye alanında Lisans Diploması derecesi alırlar.

Derecenin Seviyesi
LİSANS

Önceki Eğitimlerin Tanınması
Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından Pamukkale Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri için “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı, güz yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır. Bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına, hazırlık programı bulunmayan fakülte/meslek yüksekokulu/yüksekokul öğrencileri girer. Muafiyet sınavına girecek öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili birime başvurur. Ayrıca; Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, akademik yıl başlamadan önce düzey belirleme ve yeterlik sınavına girerler. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre başlangıç, orta-alt düzey veya orta düzey gruplarından birine yerleştirilir veya yeterlik puanına sahip olanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulur. Bu grupların puan aralıkları Yüksekokul Müdürlüğü tarafından belirlenir. Sınav sonuçları ilgili yerlerde ve Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sitesinde duyurulur. Zorunlu hazırlık eğitimine kabul edilen bölüm/programlara kayıt yaptıran öğrencilerden düzey belirleme ve yeterlik sınavına girmeyenler eğitim-öğretime başlangıç düzeyinden başlar.

Dereceye Yönelik Kurallar
Öğrenciler müfredatlarındaki zorunlu ve seçmeli derslerden başarısız not almamak ve Pamukkale Üniversitesi lisans yönetmeliğinde belirtilen akademik ortalama gerekliliğini sağlayarak tamamlamak zorundadırlar.

Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.

Çalışma Şekli
Tam Zamanlı

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, "Ders Planı-AKTS Kredileri" nde ayrıntılı olarak yer almaktadır.

İletişim (Program Yöneticisi)
GöreviAdı SoyadıTelFaksE-Posta
BÖLÜM BAŞKANIDr. Öğr. Üyesi FATİH AKÇAY+90 258 296 2795 fakcay@pau.edu.tr
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISIDr. Öğr. Üyesi UMUT TEPEKULE  utepekule@pau.edu.tr
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISIDoç. Dr. ERSİN YAVUZ+90 258 296 2754 ersiny@pau.edu.tr


PROGRAM YETERLİLİKLERİ
1İktisat ve maliye teorilerinde yer alan temel kavramları öğrenme, temel iktisadi sorunlar ile teorik bağlantıları kurarak muhakeme edebilme
2Kamu maliyesi, maliye politikası, bütçe, vergi teorisi ve uygulamalarına ilişkin temel bilgilere sahip olma
3Ulusal vergi sistemine ilişkin teorik ve hukuki bilgilere sahip olabilme, mevzuat çerçevesinde vergileme işlemleri, vergilerin ve vergi suç ve cezalarının hesaplanması, farklı mükellef türleri için beyanname düzenlenmesi konularında teorik ve pratik bilgilere sahip olma
4Kamu gelirleri, kamu giderleri ve kamu borçlanmasının politika uygulamaları içindeki kullanımı ile ilgili olarak yorum yapabilme ve değerlendirebilme
5Maliye politikasının kullanımına ilişkin olarak verilen ekonomik verileri değerlendirebilme ve analiz yapabilme yeteneğini ortaya koyabilme
6Başta kamu sektöründeki mesleki uzmanlık alanları olmak üzere, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlara ilişkin iktisat, maliye, hukuk, muhasebe, vergi, işletme bilgi ve beceri düzeyini temel düzeyde sağlayabilme
7Farklı iktisadi düşüncelerin varlığını benimseme ve çok yönlü bir anlayış içerisinde farklı görüşleri teorik düzeyde anlayabilme ve değerlendirebilme
8Ulusal ekonomiyi, küresel ekonomik ilişkiler içerisinde değerlendirebilme ve uluslar arası iktisadi kuruluşların rolünü ve etkisini kavrayabilme
9Bilgiyi bilimsel bilgi çerçevesinde sorgulayabilme, farklı inanç, yaşam biçimi ve düşünceleri saygı ile karşılayabilme
10Bilgisayar programlarını iyi düzeyde öğrenme, çeşitlendirme ve kullanabilme
11Yazılı, sözlü ve görsel araçları kullanarak etkin iletişim kurabilme
1212. Maliye alanına ilişkin pratik ve teorik yenilikleri ulusal ve uluslar arası düzeyde takip edebilme
13Sorumluluk bilincine sahip, inisiyatif alabilen, takım içinde önderlik yapabilen, özgüveni yüksek bireyler olabilme
14Yaşam boyu eğitimin gerekliliğini kavrama ve bu sürece öğrenci ve eğitimci olarak katılabilme
EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
AdAçıklama
Anlatım Öğretmenin merkezde olduğu yöntemlerin başında gelir. Öğretmenin konuyu aktif olarak anlattığı, öğrencinin ise pasif dinleyici olduğu bir yöntemdir. Bu yöntemle ders; rapor, betimleme ve açıklama şeklinde işlenir. Etkili olması için kısa süreli olmalı, uzun anlatımlardan kaçınılmalıdır. Dersin tamamını anlatımla yürütmek sağlıklı sonuçlara götürmez. Öğrencilerin alternatif beceriler geliştirmelerini desteklemez. İyi bir ön hazırlık yapılmazsa, verimsiz bir çabaya dönüşür.
TartışmaDuruma göre sınıftaki bütün öğrencilerin ya da sınıfın belli bir kısmının katılımını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde, grup üyeleri tartışma konusunu çeşitli görüş noktalarına göre ele alarak tartışırlar ve problem çözme ile ilgili alternatif görüşler ortaya çıkarırlar. Tartışmada esas olan noktalardan biri; grubun birlikte düşünme ve düşüncelerini belli bir mantık örüntüsü içinde ifade etme çabasıdır. Öğrencilerin düşünme, ifade becerileri ve demokratik tutum geliştirmelerine katkı sağlar.
Gösterip YaptırmaBu yöntemde, öğretmen; deney, gösteri gibi bir etkinliği sınıf önünde yaparak gösterir ve sonrasında öğrencilerin yapmalarını sağlar. Öğrenciler sadece bakarak ve izleyerek değil, aynı zamanda yaparak ve deneyerek öğrenmeye çalışırlar. Bu yöntem genellikle beceri öğretiminde uygulanır. Kalabalık sınıflarda uygulanması zordur.
Soru-CevapKullanılan farklı tipteki sorularla (birleştirici, ayırıcı, değerlendirme, bilgi isteyen, motive edici ve beyin fırtınası) öğrencinin süreç içinde daha aktif bir konuma gelse de, öğretmen merkezli yöntemlerdendir. Amaca hizmet eden ve mümkün olduğunca öğrenciyi düşünceye sevk edecek sorular sorulmalı. Yanlış bile olsa, öğrencilerin düşüncelerini rahat ifade etmeleri ve konuşmaları, hem öğrenmeleri hem de kendilerine güven kazanma açısından büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda derse katılımı düşük olan öğrencileri teşvik etmek için etkilidir. Öğretmen tüm öğrencilerle etkileşim sağlamalıdır.

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TYYÇ İlişkisi
TYYÇ KATEGORITYYÇ ALT KATEGORITYYÇPROGRAM ÇIKTILARI
BİLGİKuramsal Olgusal 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 02
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 05
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 03
    

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TEMEL ALAN İlişkisi (Akademik)
TAY KATEGORITAY ALT KATEGORITAYPROGRAM ÇIKTILARI
BİLGİKuramsal Olgusal 01
BİLGİKuramsal Olgusal 02
BİLGİKuramsal Olgusal 03
BİLGİKuramsal Olgusal 04
BİLGİKuramsal Olgusal 05
BİLGİKuramsal Olgusal 06
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 02
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 03
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 04
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 05
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 03
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 04
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 05
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 05
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 06
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 07
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 03
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 04
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 05
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 06
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 07
    

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TEMEL ALAN İlişkisi (Mesleki)
Program yeterlilikleri veya düzey yeterlilikleri girilmemiş veya YÖK tarafından programa ait yeterlilik tanımı verilmemiş olabilir.

DERS PLANI - AKTS KREDİLERİ
Yıl :
1. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
ATI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2+0 2 Zorunlu
EKNM 103 MATEMATİK - I 3+0 4 Zorunlu
EKON 101 İKTİSADA GİRİŞ - I 3+0 4 Zorunlu
SBKY 105 TOPLUM BİLİMİ 3+0 4 Zorunlu
SBKY 101 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 3+0 4 Zorunlu
ISLE 103 MUHASEBE - I 3+0 5 Zorunlu
MALI 113 MALİYE BİLİMİNE GİRİŞ 3+0 5 Zorunlu
- Yabancı Dil-I 4+0 2 Seçmeli
  Toplam 30  
1. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Yabancı Dil-I

2. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
ATI 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - II 2+0 2 Zorunlu
EKNM 104 MATEMATİK - II 3+0 5 Zorunlu
EKON 102 İKTİSADA GİRİŞ - II 3+0 5 Zorunlu
SBKY 110 ANAYASA HUKUKU 3+0 5 Zorunlu
ISLE 104 MUHASEBE - II 3+0 6 Zorunlu
ISLE 108 BORÇLAR HUKUKU 3+0 5 Zorunlu
- Yabancı Dil-II 3+0 2 Seçmeli
  Toplam 30  
2. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Yabancı Dil-II

3. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
MALI 201 KAMU MALİYESİ TEORİSİ - I 3+0 6 Zorunlu
MALI 205 VERGİ HUKUKU - I 3+0 6 Zorunlu
EKNM 201 İSTATİSTİK - I 3+0 5 Zorunlu
SBKY 201 İDARE HUKUKU 3+0 5 Zorunlu
EKON 207 MİKRO İKTİSAT 3+0 6 Zorunlu
TKD 101 TÜRK DİLİ - I 2+0 2 Zorunlu
- İsteğe Bağlı Formasyon - I 3+0 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - I 3+0 Seçmeli
  Toplam 30  
3. Yarıyıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - I

4. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
MALI 202 KAMU MALİYESİ TEORİSİ - II 3+0 6 Zorunlu
MALI 206 VERGİ HUKUKU - II 3+0 6 Zorunlu
EKNM 202 İSTATİSTİK - II 3+0 5 Zorunlu
MALI 222 TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ 2+2 3 Zorunlu
EKON 208 MAKRO İKTİSAT 3+0 6 Zorunlu
KRY 401 KARİYER PLANLAMA 2+0 2 Zorunlu
TKD 102 TÜRK DİLİ - II 2+0 2 Zorunlu
- İsteğe Bağlı Formasyon - II 2+0 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - II 2+0 Seçmeli
  Toplam 30  
4. Yarıyıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - II

5. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
MALI 301 KAMU EKONOMİSİ - I 3+0 5 Zorunlu
MALI 305 TÜRK VERGİ SİSTEMİ - I 3+0 5 Zorunlu
MALI 309 KAMU BÜTÇESİ - I 3+0 5 Zorunlu
EKON 309 PARA TEORİSİ VE POLİTİKASI 3+0 5 Zorunlu
- Güz Genel Seçmeli 3+1 5 Seçmeli
- Güz Bölüm Seçmeli 3+0 5 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - III 3+0 Seçmeli
  Toplam 30  
5. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Güz Bölüm Seçmeli
5. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Güz Genel Seçmeli
5. Yarıyıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - III

6. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
MALI 302 KAMU EKONOMİSİ - II 3+0 5 Zorunlu
MALI 306 TÜRK VERGİ SİSTEMİ - II 3+0 5 Zorunlu
MALI 310 KAMU BÜTÇESİ - II 3+0 5 Zorunlu
EKON 308 ULUSLARARASI İKTİSAT 3+0 5 Zorunlu
- Bahar Genel Seçmeli 3+1 5 Seçmeli
- Bahar Bölüm Seçmeli 3+0 5 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - IV 2+0 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - IV 2+0 Seçmeli
  Toplam 30  
6. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Bahar Bölüm Seçmeli
6. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Bahar Genel Seçmeli
6. Yarıyıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - IV

7. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
MALI 401 MALİYE POLİTİKASI - I 3+0 5 Zorunlu
MALI 403 MALİ YARGILAMA VE VERGİ UYGULAMALARI 3+0 5 Zorunlu
MALI 407 MAHALLİ İDARELER MALİYESİ 3+0 5 Zorunlu
- Güz Genel Seçmeli-7 3+1 5 Seçmeli
- Güz Bölüm Seçmeli-7 3+0 5 Seçmeli
- Güz Bölüm Seçmeli-7 3+0 5 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - V 3+0 Seçmeli
  Toplam 30  
7. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Güz Bölüm Seçmeli-7
7. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Güz Genel Seçmeli-7
7. Yarıyıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - V

8. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
MALI 402 MALİYE POLİTİKASI - II 3+0 5 Zorunlu
MALI 406 DEVLET BORÇLARI 3+0 5 Zorunlu
MALI 414 ULUSLAR ARASI MALİYE 3+0 5 Zorunlu
- Bahar Bölüm Seçmeli-8 3+0 5 Seçmeli
- Bahar Bölüm Seçmeli-8 3+0 5 Seçmeli
- Bahar Genel Seçmeli-8 3+1 5 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - VI 1+8 Seçmeli
  Toplam 30  
8. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Bahar Bölüm Seçmeli-8
8. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Bahar Genel Seçmeli-8
8. Yarıyıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - VI


DERS ÖK - PY İLİŞKİLERİ
Yıl :
Sayısal Sözel İlişki Varlığı
Zorunlu Dersler
Ders AdıZ/SPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ANAYASA HUKUKUZ     *  *   **
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - IZ              
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - IIZ              
BORÇLAR HUKUKUZ  **         *
DEVLET BORÇLARIZ              
HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARIZ  *  *  *   **
İDARE HUKUKUZ  *  **    
İKTİSADA GİRİŞ - IZ****** **  *  
İKTİSADA GİRİŞ - IIZ** *****   *  
İSTATİSTİK - IZ     *       *
İSTATİSTİK - IIZ    **        
KAMU BÜTÇESİ - IZ** *          
KAMU BÜTÇESİ - IIZ              
KAMU EKONOMİSİ - IZ*********  *  
KAMU EKONOMİSİ - IIZ              
KAMU MALİYESİ TEORİSİ - IZ*********  *  
KAMU MALİYESİ TEORİSİ - IIZ*********     
KARİYER PLANLAMAZ**************
MAHALLİ İDARELER MALİYESİZ**  **     *  
MAKRO İKTİSATZ****** *   *  
MALİ YARGILAMA VE VERGİ UYGULAMALARIZ **  *  *  *  
MALİYE BİLİMİNE GİRİŞZ**************
MALİYE POLİTİKASI - IZ** *** *   *  
MALİYE POLİTİKASI - IIZ              
MATEMATİK - IZ*   **  * * **
MATEMATİK - IIZ    *        
MİKRO İKTİSATZ****** *   *  
MUHASEBE - IZ* *  *      **
MUHASEBE - IIZ     *       *
PARA TEORİSİ VE POLİTİKASIZ****** *** *
TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİZ         *   *
TOPLUM BİLİMİZ     ****  * *
TÜRK DİLİ - IZ              
TÜRK DİLİ - IIZ              
TÜRK VERGİ SİSTEMİ - IZ******     *  
TÜRK VERGİ SİSTEMİ - IIZ              
ULUSLAR ARASI MALİYEZ              
ULUSLARARASI İKTİSATZ              
VERGİ HUKUKU - IZ**** *     ***
VERGİ HUKUKU - IIZ**** **    ***
Seçmeli dersleri eklemek için tıklayınız...
Seçmeli Dersler
Ders AdıZ/SPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
20. YÜZYIL SİYASİ TARİHİS              
AB VE TÜRKİYE EKONOMİK İLİŞKİLERİS              
AÇIK KAYNAK KODLU PROGRAMLAMAS              
AKADEMİK TÜRKÇES              
ALMANCA - IS             *
ALMANCA - IIS             
AVRUPA BİRLİĞİ MALİYESİS**************
BANKACILIK YÖNETİMİS**************
BİLGİ EKONOMİSİS              
BİLGİ TOPLUMUS              
BİLGİSAYAR DESTEKLİ MUHASEBES     *   *    
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİS      * *** **
BÜTÇE POLİTİKASIS**************
CEZA HUKUKUS              
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİS              
ÇAĞDAŞ SİYASAL AKIMLARS      * * * **
ÇALIŞMA EKONOMİSİS*    ****   **
ÇALIŞMA EKONOMİSİNDE NİCELİKSEL YÖNTEMLERS              
ÇALIŞMA YAŞAMI VE TEKNOLOJİS**************
ÇALIŞMA YAŞAMINDA SOSYAL UYGUNLUKS**************
ÇALIŞMA YAŞAMINDA YAŞ YÖNETİMİS              
ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR EKONOMİSİS** ** *       
ÇOK DEĞİŞKENLİ İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLERS**  **   ** **
ÇOK ULUSLU ŞİRKETLER VE YABANCI YATIRIMLARS              
DENETİMS ****         
DEVLET, TOPLUM VE SOSYAL POLİTİKAS**************
DIŞ TİCARET UYGULAMALARIS              
DIŞ TİCARET VE KAMBİYO İŞLEMLERİS**** * *      
DİJİTAL GİRİŞİMCİLİKS**************
DİJİTAL MALİ EKONOMİ VE E-DEVLETS              
DİJİTAL MEDYA VE SİYASAL İLETİŞİMS**************
DİJİTAL PAZARLAMAS**************
DÜNYA EKONOMİSİS**    ***  *  
DÜNYA EKONOMİSİNİN GÜNCEL SORUNLARIS**************
E-DEVLET UYGULAMALARIS**************
EĞİTİM EKONOMİSİS********      
EĞİTİM PSİKOLOJİSİS              
EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMES              
EĞİTİME GİRİŞS              
EKONOMETRİS *****   ***  
EKONOMİK BÜTÜNLEŞMELER VE AVRUPA BİRLİĞİS**************
EKONOMİK KALKINMAS              
E-MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİS              
ENDÜSTRİ 4.0 VE DİJİTAL DÖNÜŞÜMS**************
ENDÜSTRİYEL ORGANİZASYONS              
ENERJİ EKONOMİSİS**************
ERP ATÖLYESİS**************
E-TİCARETS              
FİNANSAL EKONOMİS****          
FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİS              
FİRMA DEĞERLEMESİS              
FRANSIZCA - IS             
FRANSIZCA - IIS             
GELİR DAĞILIMI VE YOKSULLUKS              
GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARS              
GÜNCEL MALI YAKLAŞIMLARS              
HAYAL KURMA, YARATICILIK VE GİRİŞİMCİLİKS              
HAZİNE İŞLEMLERİS**************
İDARE HUKUKUS              
İKTİSADİ DÜŞÜNCELER TARİHİS**    *       
İKTİSADİ VE SOSYAL İSTATİSTİKLERS              
İKTİSAT TARİHİS              
İKTİSAT TEORİSİNDE SEÇİLMİŞ KONULARS**************
İNGİLİZCE - IS      **   * *
İNGİLİZCE - IIS      *** **
İNOVASYON YÖNETİMİS** *          
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE ÇALIŞMA PSİKOLOJİSİ YAKLAŞIMIS              
İNTERNET PROGRAMLAMAS              
İŞ HAYATI İÇİN YABANCI DİL (İNGİLİZCE)S              
İŞ HAYATI İÇİN YABANCI DİL (RUSÇA)S              
İŞ HUKUKUS              
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİS              
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKUS              
İŞ YAŞAMINDA DUYGUSAL ZEKÂ VE LİDERLİKS              
İŞLETİM SİSTEMLERİS              
İŞLETME FİNANSMANIS              
KAMBİYO REJİMLERİ VE DIŞ TİCARETS              
KAMU HARCAMALARI HUKUKUS** ***  *  *  
KAMU MALİ DENETİMİS**************
KAMU PERSONEL YÖNETİMİS              
KAMU POLİTİKASI VE ANALİZİS              
KAMU YATIRIM PROJELERİNİN ANALİZİS              
KAMU YÖNETİMİS ** *** * *  *
KARŞILAŞTIRMALI VERGİ SİSTEMLERİS              
KİT'LER VE ÖZELLEŞTİRMES              
KODLAMA VE MALİ UYGULAMALARS**************
KONJONKTÜR DALGALANMALARI VE İKTİSAT POLİTİKASIS**************
KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASIS**************
KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERS**************
MALİ KURUMLAR VE SERMAYE PİYASASIS              
MALİ VE EKONOMİK ANALİZS              
MALİ VERİ ANALİZİS**************
MALİYE TARİHİS              
MALİYET MUHASEBESİS              
MOBİL PROGRAMLAMAS              
MODERN POLİTİK İKTİSATS**************
MODERN ÜRETİM YAKLAŞIM VE UYGULAMALARIS              
MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMLERİS              
NİTEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİS              
NÜFUS BİLİMIS              
OYUN TABANLI BLOK PROGRAMLAMA S              
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİS              
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİS              
ÖĞRETMENLİK UYGULAMASIS              
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİS              
ÖZEL SİGORTACILIK UYGULAMALARIS              
PANEL VERİ EKONOMETRİSİS    **   **   
PARAFİSKALİTE VE PARAFİSKAL YÜKÜMLÜLÜKLERS              
PAZARLAMAS              
PORTFÖY YÖNETİMİS              
PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİS              
PROJE TABANLI GİRİŞİMCİLİKS              
PROJE YÖNETİMİS**************
PSİKOLOJİ VE EKONOMIS**************
REHBERLİK VE ÖZEL EĞİTİMS              
REKABET HUKUKUS     *  *     
REKABET VE YENİLİK EKONOMİSİS              
REKLAM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİS              
SAĞLIK EKONOMİSİS**************
SAĞLIK HUKUKUS              
SAVUNMA EKONOMİSİS              
SINIF YÖNETİMİS              
SİYASAL PARTİLERS              
SİYASET PSİKOLOJİSİS**************
SİYASET PSİKOLOJİSİ VE ÇATIŞMAS**************
SOSYAL BİLİMCİLER İÇİN VERİ ANALİZİS              
SOSYAL BİLİMLER İÇİN İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLERS              
SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI VE UYGULAMALARIS              
SOSYAL GÜVENLİK SOSYOLOJİSİS              
SOSYAL YARDIM VE HİZMETLERS*  * ***  * * 
SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE VE MALİ ARAÇLARS**************
SÜREÇ YÖNETİMİS**************
ŞİRKETLER MUHASEBESİS**   *  *     
TARIM EKONOMİSİS              
TASARIM VE ANİMASYONS              
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ VE LOJİSTİKS**************
TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMLER VE YAPAY ZEKÂ TEKNİKLERİS**************
TİCARET HUKUKUS              
TOPLU İŞ HUKUKUNUN GÜNCEL SORUNLARIS              
TOPLUMSAL CİNSİYET VE ÇALIŞMA İLİŞKİLERİS              
TÜKETİCİ HUKUKUS     *        
TÜRKİYE EKONOMİSİS**************
TÜRKİYE İKTİSAT TARİHİS              
TÜRKİYE İŞ GÜCÜ PİYASASININ UYGULAMALI ANALİZİS              
TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİNDE İŞGÜCÜ PİYASALARININ KARŞILAŞTIRILMALI ANALİZİS              
TÜRKİYE'DE DIŞ TİCARET VE YATIRIM POLİTİKALARIS**************
TÜRKİYE'DE İŞGÜCÜ PİYASASI UYGULAMALARIS**************
TÜRKİYE'NİN MALİ YAPISIS**************
TÜRKİYE'NİN TOP. YAP. VE SOSYAL PLAN.S     *      **
ULUSLARARASI FİNANSAL VE EKONOMİK KURUMLARS** *****      
ULUSLARARASI FİNANSAL YÖNETİMS              
ULUSLARARASI FİNANSMANS****** *   *  
ULUSLARARASI GÖÇ VE SOSYAL POLİTİKAS**************
ULUSLARARASI İLİŞKİLERS              
ULUSLARARASI KAMU HUKUKUS              
ULUSLARARASI PARA SİSTEMİ VE AÇIK EKONOMİDE MAKRO EKONOMİ POLİTİKALARIS              
ULUSLARARASI SOSYAL GÜVENLİKS              
ULUSLARARASI SOSYAL POLİTİKA VE KUR.S**************
ULUSLARARASI TİCARET VE VERGİLEMES**** * **  *  
UYGULAMALI DIŞ TİCARET İŞLEMLERİS              
UYGULAMALI EKONOMİK ANALİZS              
UYGULAMALI E-TİCARETS              
ÜRETİM SİSTEMLERİS              
VAKA ANALİZİS              
VERGİ CEZA HUKUKUS**** **    ***
VERGİ DENETİMİS*** *** *  ***
VERGİ HUKUKU VE UYGULAMASIS              
VERGİ İCRA HUKUKUS              
VERGİ PSİKOLOJİSİS              
VERGİLEME İKTİSADIS              
VERİ ANALİTİĞİNE GİRİŞS**************
VERİ MADENCİLİĞİS              
YATIRIM PROJELERİ ANALİZİS       *      
YEREL YÖNETİMLERDE GÜNCEL KONULARS              
YÖNETİM EKONOMİSİS              
YÖNETİM MUHASEBESİS  * *        
YÖNETİM SİSTEM STANDARTLARIS**************
T+U : Teorik + Pratik
Z: Zorunlu
S: Seçmeli
PY: Program Yeterlilikleri
EÇ [5]: En Çok
Ç [4]: Çok
O [3]: Orta
A [2]: Az
ÇA [1]: Çok Az
BoŞ [0]: Yok
TAY : Temel Alan Yeterliliği
TYYÇ : Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi