357 TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ

GENEL BİLGİLER
Programa 1996 yılında öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Amaçlar
Program, sağlık kurumlarında tıbbi analizler yaparak doğru, net ve güvenilir sonuçlar sunabilen, eğitimli ve bilgi birikimli, insan sağlığına ve etik değerlere saygılı, araştırma ve iletişim becerileri gelişmiş "Tıbbi Laboratuvar Teknikerleri" yetiştirmeyi amaçlar.


Kabul Koşulları
ÖSYM Başkanlığı'nca yapılan öğrenci seçme sınavına girmeleri ve yeterli sayısal puan almaları gerekir.

Mezuniyet Koşulları
2018-2019 eğitim-öğretim yılı ve sonrasında Pamukkale Üniversitesine kayıt olan öğrencilerin en az 2,25 akademik ortalama ve 120 AKTS'yi tamamlamaları gerekir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılından önce Pamukkale Üniversitesine kayıt olup programından ders alan öğrencilerin en az 2,30 akademik ortalama ve 120 AKTS'yi tamamlamaları gerekir.

İstihdam Olanakları
Mezunlar, tüm kamu, özel, asker hastanesi, üniversite ve diğer kamu kurum ve kuruluşları bünyesindeki Basit hizmet laboratuvarında ve gözetimli hizmet laboratuvarında, kapsamlı hizmet laboratuvarında, eğitim hizmet laboratuvarında ve test bazında referans yetkili laboratuvarında görev alabilirler.

Kazanılan Derece
Programın tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Tıbbi Laboratuvar Teknikleri alanında Önlisans Diploması derecesi alırlar.

Derecenin Seviyesi
ÖNLİSANS

Önceki Eğitimlerin Tanınması
Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından Pamukkale Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri için “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı, güz yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır. Bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına, hazırlık programı bulunmayan fakülte/meslek yüksekokulu/yüksekokul öğrencileri girer. Muafiyet sınavına girecek öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili birime başvurur. Ayrıca; Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, akademik yıl başlamadan önce düzey belirleme ve yeterlik sınavına girerler. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre başlangıç, orta-alt düzey veya orta düzey gruplarından birine yerleştirilir veya yeterlik puanına sahip olanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulur. Bu grupların puan aralıkları Yüksekokul Müdürlüğü tarafından belirlenir. Sınav sonuçları ilgili yerlerde ve Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sitesinde duyurulur. Zorunlu hazırlık eğitimine kabul edilen bölüm/programlara kayıt yaptıran öğrencilerden düzey belirleme ve yeterlik sınavına girmeyenler eğitim-öğretime başlangıç düzeyinden başlar.

Dereceye Yönelik Kurallar
2018-2019 eğitim-öğretim yılı ve sonrasında Pamukkale Üniversitesine kayıt olan öğrencilerin en az 2,25 akademik ortalama ve 120 AKTS'yi tamamlamaları gerekir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılından önce Pamukkale Üniversitesine kayıt olup programından ders alan öğrencilerin en az 2,30 akademik ortalama ve 120 AKTS'yi tamamlamaları gerekir.

Üst Derece Programlarına Geçiş
DGS sınavında başarılı oldukları takdirde de örgün öğretimde ilgili lisans programına devam etme imkanları bulunmaktadır. Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik programları dışındaki ilişkili alanlarda da lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.” hükmü bulunmaktadır. sağlık önlisans programlarından 19.11.2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2021 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri YÖK Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile ağustos-eylül ayları içinde yapılmaktadır. Birden fazla sağlık önlisans diploması olan adaylar başvuru ve tercih işlemlerinde sadece bir alanı kullanabilmektedir. Konu ile ilgili bilgilere YÖK ün sayfasından erişilebilir.

Çalışma Şekli
Tam Zamanlı

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, "Ders Planı-AKTS Kredileri" nde ayrıntılı olarak yer almaktadır.

İletişim (Program Yöneticisi)
GöreviAdı SoyadıTelFaksE-Posta
BÖLÜM BAŞKANIDoç. Dr. PINAR İLİ  pili@pau.edu.tr
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISIÖğr. Gör. HATİCE GENCER ALSANCAK  hgencer@pau.edu.tr


PROGRAM YETERLİLİKLERİ
1Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
3Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
4Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
5Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
6Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
7Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
8Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
9Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
10Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
11Tıbbi laboratuvar ortamını ve işleyişini bilir.
12Tıbbi laboratuvara gelen numuneleri; kabul etme, analiz etme, raporlama ve sonuçları iletme işlemlerini tanımlar ve yapar.
13Laboratuvar hijyeni, güvenliği ve atık yönetimini açıklar.
EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
AdAçıklama
Anlatım Öğretmenin merkezde olduğu yöntemlerin başında gelir. Öğretmenin konuyu aktif olarak anlattığı, öğrencinin ise pasif dinleyici olduğu bir yöntemdir. Bu yöntemle ders; rapor, betimleme ve açıklama şeklinde işlenir. Etkili olması için kısa süreli olmalı, uzun anlatımlardan kaçınılmalıdır. Dersin tamamını anlatımla yürütmek sağlıklı sonuçlara götürmez. Öğrencilerin alternatif beceriler geliştirmelerini desteklemez. İyi bir ön hazırlık yapılmazsa, verimsiz bir çabaya dönüşür.
TartışmaDuruma göre sınıftaki bütün öğrencilerin ya da sınıfın belli bir kısmının katılımını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde, grup üyeleri tartışma konusunu çeşitli görüş noktalarına göre ele alarak tartışırlar ve problem çözme ile ilgili alternatif görüşler ortaya çıkarırlar. Tartışmada esas olan noktalardan biri; grubun birlikte düşünme ve düşüncelerini belli bir mantık örüntüsü içinde ifade etme çabasıdır. Öğrencilerin düşünme, ifade becerileri ve demokratik tutum geliştirmelerine katkı sağlar.
Gösterip YaptırmaBu yöntemde, öğretmen; deney, gösteri gibi bir etkinliği sınıf önünde yaparak gösterir ve sonrasında öğrencilerin yapmalarını sağlar. Öğrenciler sadece bakarak ve izleyerek değil, aynı zamanda yaparak ve deneyerek öğrenmeye çalışırlar. Bu yöntem genellikle beceri öğretiminde uygulanır. Kalabalık sınıflarda uygulanması zordur.
Örnek Olay Örnek olay incelemesi, öğrencilerin gerçek ve sorunlu bir olaya aktif olarak katılarak çözümlemeci bir bakış açısını kullanmalarını gerektiren bir yöntemdir. Sorunlu olay gerçek ya da gerçeğe çok yakın olabilir. Olayı anlatan ve gerekli verileri kapsayan bir doküman üzerinde çalışan öğrenci(ler), olayı öğrenir, verileri çözümler, sorunu değerlendirirler. Birlikte tartışarak olayın nedenine ya da çözümüne ilişkin öneriler geliştirirler. Özellikle sosyal bilimlerde pek çok konuyu, örnek olay biçiminde sınıfa getirmek olanaklıdır. Öğrenciler süreç içinde aktif konumda kalırlar ve üst düzey kazanımlar elde ederler.
Sorun (Problem) ÇözmeBir şüphe veya belirsizlikten doğan herhangi bir duruma sorun adı verilmektedir. Genellikle insan hayatında engelleyici veya rahatsızlık verici bir rolü olan sorunlar bilimsel yöntemin aşamalarıyla ele alınarak çözülürler. (a) Sorun belirlenir. (b) Sorun tanımlanır. (c) Olası çözüm yolları aranır ve hipotez geliştirilir. (d) Çözüm yolu sınanır. (e) Sınama doğru çözüme götürürse hipotez doğrulandığı için genellemeye gidilir. (f) Sınama doğru çözüme götürmezse, geriye dönülerek sınama etkinlikleri gözden geçirilir, seçilen diğer bir hipotez tekrar sınanır.  Bu yöntem kişinin problem çözme, bağımsız çalışma, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme gibi yeteneklerini geliştirilir.
İşbirlikli Öğrenmeİşbirlikli öğrenme, öğrencilerin ortak bir amaç için birlikte çalışmaları esasına dayanan bir öğrenme türüdür. Farklı yetenekte olan çocuklar, heterojen gruplarda bir araya gelip, birlerine yardımcı olarak öğrenirler. İşbirliği kurma sırasında yardım etme ve yardım alma, içinde bulunduğu grup birliğinin farkına varma gibi önemli deneyimler edinilir. Böylece gelecekte iş yaşamında çok önemli bir beceri olan ekip çalışmasına yatkınlık konusunda kazanımlar gerçekleşir.
İşbirlikli Öğrenmeİşbirlikli öğrenme, öğrencilerin ortak bir amaç için birlikte çalışmaları esasına dayanan bir öğrenme türüdür. Farklı yetenekte olan çocuklar, heterojen gruplarda bir araya gelip, birlerine yardımcı olarak öğrenirler. İşbirliği kurma sırasında yardım etme ve yardım alma, içinde bulunduğu grup birliğinin farkına varma gibi önemli deneyimler edinilir. Böylece gelecekte iş yaşamında çok önemli bir beceri olan ekip çalışmasına yatkınlık konusunda kazanımlar gerçekleşir.
Gösteri Bu yöntemde, öğretmen; deney, gösteri gibi bir etkinliği sınıf önünde yapar, öğrenciler bakarak ve izleyerek öğrenmeye çalışır. Bu yöntem genellikle olanakların kısıtlı olması halinde ve tehlikeli deney ve durumların ele alınmasında uygulanır.
Soru-CevapKullanılan farklı tipteki sorularla (birleştirici, ayırıcı, değerlendirme, bilgi isteyen, motive edici ve beyin fırtınası) öğrencinin süreç içinde daha aktif bir konuma gelse de, öğretmen merkezli yöntemlerdendir. Amaca hizmet eden ve mümkün olduğunca öğrenciyi düşünceye sevk edecek sorular sorulmalı. Yanlış bile olsa, öğrencilerin düşüncelerini rahat ifade etmeleri ve konuşmaları, hem öğrenmeleri hem de kendilerine güven kazanma açısından büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda derse katılımı düşük olan öğrencileri teşvik etmek için etkilidir. Öğretmen tüm öğrencilerle etkileşim sağlamalıdır.
Görüş GeliştirmeBu teknik tüm öğrencilerin küçük gruplarla değil, sınıfça katıldıkları bir çalışmadır. Çelişkili, karşıt görüş içeren konular üzerinde gerçekleşen ve eğitsel düşünmeyi, başka görüşlere saygı duymayı öğretmek ve öğrencilerde görüş geliştirmek amacıyla kullanılan bir tartışma tekniğidir. Belirgin çelişkiler ve kutuplaşmış tutumlar içeren konular seçilir. “Kesinlikle Katılıyorum”, “Katılıyorum”, “Kararsızım”, “Katılmıyorum”, “Kesinlikle Katılmıyorum” ifadelerinin yazılı olduğu köşeler oluşturulur ve öğrencilerin savunduğu köşeye geçmeleri istenir. Tartışma sonunda kazanan ya da kaybeden grup yoktur. Gruplar, kişiler başta savundukları görüşü terk edip başka bir görüşe, hatta karşı çıktığı görüşe katılabilir.
Beyin FırtınasıBeyin fırtınası, değerlendirme ya da sınırlama olmaksızın bir sorunun çözümüne ilişkin mümkün olduğunca çok çözüm yollarını elde etmek için düzenlenmiş olan bir grup çalışması sürecidir. Beyin fırtınasının amacı, öğrencilerin fikir üretmelerini sağlamak ve onların kendilerini ifade etmesini kolaylaştırmaktır. Bu teknik, üst düzey tartışma tekniği olarak kullanılır. Fırtına dönemi ve değerlendirme dönemi vardır. Başarılı bir beyin fırtınasında; değerlendirmenin sonraya bırakılması, serbest ve neşeli bir ortam yaratılması, olabildiğince çok miktarda fikir üretilmesinin sağlanması, önerilen fikirlerin gruplanması ve geliştirilmesi çok önemlidir.

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TYYÇ İlişkisi
TYYÇ KATEGORITYYÇ ALT KATEGORITYYÇPROGRAM ÇIKTILARI
BİLGİKuramsal Olgusal 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 02
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 03
    

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TEMEL ALAN İlişkisi (Akademik)
TAY KATEGORITAY ALT KATEGORITAYPROGRAM ÇIKTILARI
BİLGİKuramsal Olgusal 01
BİLGİKuramsal Olgusal 02
BİLGİKuramsal Olgusal 03
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 02
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 05
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 06
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 07
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 05
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 06
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 03
    

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TEMEL ALAN İlişkisi (Mesleki)
TAY KATEGORITAY ALT KATEGORITAYPROGRAM ÇIKTILARI
BİLGİKuramsal Olgusal 01
BİLGİKuramsal Olgusal 02
BİLGİKuramsal Olgusal 03
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 02
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 03
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 05
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 06
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 05
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 06
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 03
    

DERS PLANI - AKTS KREDİLERİ
Yıl :
1. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
TKD 101 TÜRK DİLİ - I 2+0 2 Zorunlu
ATI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2+0 2 Zorunlu
TLA 101 TEMEL BİYOKİMYA 2+0 2 Zorunlu
TLA 103 GENEL MİKROBİYOLOJİ VE PARAZİTOLOJİ 2+2 3 Zorunlu
TGT 116 İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ 2+0 2 Zorunlu
ANE 103 TIBBİ TERMİNOLOJİ 2+0 2 Zorunlu
ING 125 İNGİLİZCE - I 2+0 2 Zorunlu
TLA 211 SİTOLOJİ 2+2 3 Zorunlu
TLA 126 TEMEL MESLEKİ BECERİLER 2+0 2 Zorunlu
TLA 115 LAB. TEKNİKLERİ VE ENSTRUMANTASYON 1+2 2 Zorunlu
- Program Dışı Seçmeli-1 2+0 2 Seçmeli
- Alan Seçmeli-1 2+0 2 Seçmeli
- Alan Seçmeli-1 2+0 2 Seçmeli
- Alan Seçmeli-1 2+0 2 Seçmeli
  Toplam 30  
1. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Alan Seçmeli-1
1. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Program Dışı Seçmeli-1

2. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
TKD 102 TÜRK DİLİ - II 2+0 2 Zorunlu
ATI 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - II 2+0 2 Zorunlu
TLA 102 KLİNİK BİYOKİMYA - I 2+2 2,5 Zorunlu
TLA 108 PATOLOJİ 1+2 2 Zorunlu
TLA 128 KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE PARAZİTOLOJİ - I 2+2 2,5 Zorunlu
TLA 130 STAJ 0+0 5 Zorunlu
KRY 201 KARİYER PLANLAMA 2+0 1,5 Zorunlu
ING 126 İNGİLİZCE - II 2+0 2 Zorunlu
TLA 105 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK 2+2 2,5 Zorunlu
- Program Dışı Seçmeli-2 2+0 2 Seçmeli
- Alan Seçmeli-2 2+0 2 Seçmeli
- Alan Seçmeli-2 2+0 2 Seçmeli
- Alan Seçmeli-2 2+0 2 Seçmeli
  Toplam 30  
2. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Alan Seçmeli-2
2. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Program Dışı Seçmeli-2

3. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
TLA 207 BİYOİSTATİSTİK 1+2 3 Zorunlu
TLA 231 KLİNİK BİYOKİMYA - II 2+2 4 Zorunlu
TLA 237 KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE PARAZİTOLOJİ – II 2+2 3 Zorunlu
TLA 233 MOLEKÜLER BİYOLOJİK YÖNTEMLER 2+2 4 Zorunlu
ISLE 111 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI 2+1 3 Zorunlu
TLA 124 İMMÜNOLOJİK YÖNTEMLER 2+2 3 Zorunlu
ANE 124 ENFEKSİYON HASTALIKLARI 2+0 2 Zorunlu
- Program Dışı Seçmeli-3 2+0 2 Seçmeli
- Alan Seçmeli-3 2+0 2 Seçmeli
- Alan Seçmeli-3 2+0 2 Seçmeli
- Alan Seçmeli-3 2+0 2 Seçmeli
  Toplam 30  
3. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Alan Seçmeli-3
3. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Program Dışı Seçmeli-3

4. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
ISME 200 İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM 5+35 30 Zorunlu
  Toplam 30  


DERS ÖK - PY İLİŞKİLERİ
Yıl : Zorunlu Dersler
Ders AdıZ/SPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - IZ***          
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - IIZ  *      *   
BİYOİSTATİSTİKZ  **   ***   
ENFEKSİYON HASTALIKLARIZ   *   * *   
GENEL MİKROBİYOLOJİ VE PARAZİTOLOJİZ******** *   
İMMÜNOLOJİK YÖNTEMLERZ  ********   
İNGİLİZCE - IZ***          
İNGİLİZCE - IIZ**       *   
İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİZ  ***  *     
İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİMZ**********   
KARİYER PLANLAMAZ **      *   
KLİNİK BİYOKİMYA - IZ   * *       
KLİNİK BİYOKİMYA - IIZ   *****     
KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE PARAZİTOLOJİ - IZ   *******   
KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE PARAZİTOLOJİ – IIZ   ******    
LAB. TEKNİKLERİ VE ENSTRUMANTASYONZ   * **      
MOLEKÜLER BİYOLOJİK YÖNTEMLERZ* ******* ***
PATOLOJİZ*     *   * *
SİTOLOJİZ*     *   *  
STAJ Z**********   
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMIZ        **   
TEMEL BİYOKİMYAZ   *   **   
TEMEL MESLEKİ BECERİLERZ****** ***   
TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİKZ******* **   
TIBBİ TERMİNOLOJİZ* * *    *   
TÜRK DİLİ - IZ**           
TÜRK DİLİ - IIZ**       *   
Seçmeli dersleri eklemek için tıklayınız...
Seçmeli Dersler
Ders AdıZ/SPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ANATOMİS** *    **   
ARAŞTIRMA TEKNİKLERİS  *      *   
ATMOSFER, İKLİM VE DOĞA OLAYLARIS        **   
BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELES         *   
BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERS  *  *  *    
BİYOFİZİKS*         *  
ÇALIŞMA ALANLARINDA YASAL HAK VE SORUMLULUKLARS  *      *   
ÇEVRE YÖNETİMİS *           
DÜNYAYI DEĞİŞTİREN ÖNCÜ BİLİM İNSANLARI VE BULUŞLARIS        **   
ETKİLİ ÖĞRENMES         *   
FİZYOLOJİS ***    **   
GENEL BİYOLOJİS     *  *    
GENEL İŞLETMES         *   
GENİTAL SİSTEM VE EMBRİYOLOJİS   *    **   
GİRİŞİMCİLİKS         *   
GÖRSEL PROGRAMLAMAS  *      *   
HALK OYUNLARI IS         *   
HALK SAĞLIĞI VE DEONTOLOJİS****    **   
HASTANE İDARESİS **          
HEMATOLOJİS   ***** *   
HIZLI OKUMA VE ANLAMAS**       *   
HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİS*          * 
İLETİŞİM BECERİLERİS**       *   
İLK YARDIMS* **    **   
İŞARET DİLİS *       *   
KRİMİNAL İNCELEME YÖNTEMLERİS* *          
SAĞLIK ALANINDA MESLEKİ RİSKLER VE KORUNMAS **      *   
SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİS * *     *   
SAĞLIK SOSYOLOJİSİS  *      *   
SOSYAL PSİKOLOJİS *       *   
STERİLİZASYON ESASLARI VE YÖNTEMLERİS   *****     
ŞİFALI BİTKİLERS   * *       
TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİS   *    **   
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARIS *       *   
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİS **      *   
ÜREME SAĞLIĞI VE CİNSELLİKS         *   
YÖNETİM VE ORGANİZASYONS *       *   
YÜZME - IS         *   
T+U : Teorik + Pratik
Z: Zorunlu
S: Seçmeli
PY: Program Yeterlilikleri
EÇ [5]: En Çok
Ç [4]: Çok
O [3]: Orta
A [2]: Az
ÇA [1]: Çok Az
BoŞ [0]: Yok
TAY : Temel Alan Yeterliliği
TYYÇ : Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi