Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 545GIDA SANAYİNDE KROMATOGRAFİ UYGULAMALARI3 + 01. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, gıda analizlerinde kullanılan farklı kromatografik (Gaz, sıvı, ince tabaka, kağıt) metodların temel prensiplerini öğretmek ve modern cihazlarla uygulamalarını yaptırmaktır. Gıda kalite kontrolu ve gıda araştırmaları için analizci yetiştirmek başlıca amaçtır.
Ders İçeriği Kromatografinin teorik prensipleri, maddenin diğer madde içerisinde hareketi, HPLC, gaz, kağıt, ince tabaka, kolon, adsorbsiyon ve dağılma kromatografilerinin esasları ve uygulanması, kromatografi cihaz ve dedektörleri, kromatografik yöntemlerin kullanım alanları ve yararları, kolonların özellikleri, dedektörler, lıkonma indeks sistemi, taşıyıcı sıvılar (mobil faz), sabit fazlar, Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisinin gıda analizlerinde uygulamaları kromatografik analizlerde örnek hazırlama ekstraksiyon yöntemleri, kromatografik analizlerde problemler, muhtemel sebepleri ve giderme yöntemleri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kromatografik metodları öğrenir
2Gıda analizlerindeki uygulamalarını öğrenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00143 43443 334
ÖK 0023 5424 344  
Ara Toplam735858464734
Katkı423434232422

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları