Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 541GIDA İŞLEMEDE YENİ TEKNİKLER3 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda işlemede uygulamaya giren yeni teknolojilerin öğrenilmesi.
Ders İçeriği Gıda muhafazasının prensipleri, gıda ışınlama (UV, Gamma, X-Rays), vurgulu elektrik alanı, yüksek basınç prosesi, ultrasound, mikrodalga prosesi, ohmik ısıtma, modifiye atmosfer paketleme, aktif paketleme teknolojileri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda işlemede uygulamaya giren yeni teknolojilerin bilme.
2Gıda işlemede uygulamaya giren yeni teknolojilerle ilgili blimsel çalışma tasarlayabilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0015555542     
ÖK 002555555      
Ara Toplam101010101092     
Katkı555555100000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları