Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 527DOĞAL GIDA ANTİOKSİDANLARI3 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Tez aşamasındaki yüksek lisans öğrencilerinin oksidatif stres, sağlık ve doğal antioksidanlar konusundaki eksikliklerinin giderilmesi böylece daha etken bir tez çalışması yapmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Radikaller, Oksidasyon olayı, ticari doğal antioksidanlar, antioksidan kullanımında genel kurallar, Fenolik bileşikler, baharat ve otların antioksidan etkileri, çay antioksidanları, karotenoidler, ticari değeri olan antioksidanlar, gıda antioksidanlarının beslenme ve sağlık ile ilişkisi, biyolojik savunma sistemleri, vitaminler ve provitaminler, antioksidanların hastalık önlemedeki rolleri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Serbest radikallerin oluşumunu ve ne olduğunu öğrenir
2Oksidan ve antioksidanların ne olduğunu kavrar
3Antioksidanlar ve sağlık arasındaki ilişkiyi öğrenir
4Antioksidanların gıda endütrisindeki kullanımını öğrenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00154543555    
ÖK 00253 54355    
ÖK 003454445 3    
ÖK 0045 35  4     
Ara Toplam1912121811131413    
Katkı533533430000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları