Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 514GIDA SANAYİNDE DÜŞÜK SICAKLIK UYGULAMALARI3 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda muhafazasında düşük sıcaklık uygulamalarının önemini, düşük sıcaklık uygulamalarının neler olduğunu ve düşük sıcaklık uygulamalarında kullanılan ekipmanları bilme.
Ders İçeriği Soğukta ve dondurarak depolamanın temel ilkeleri ve termodinamiği, Gıda maddelerinin soğutma ve dondurma süresince termo-fiziksel özelliklerindeki değişimler, bunların teorik ve deneysel olarak belirlenmesi çalışmalar, kullanılan yöntemler, donma süresi ve donma hızı, tanımlar, ölçüm ve hesaplanması, soğutma, dondurma ve donmuş muhafaza işlemlerinin gıda kalitesine etkileri, gıda bünyesinde oluşan olaylar.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Soğutma yöntemlerini, soğutmada kullanılan cihaz ve ekipmanları bilme.
2Soğutma tekniğinde kullanılan diyagramları bilme
3Soğutma yükü hesabını bilme
4Gıdalarda düşük sıcaklık uygulamalarını bilme.
5Düşük sıcaklık uygulamalarının gıda üzerine etkilerini bilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0013332324   23
ÖK 00233435433  44
ÖK 00355554444  35
ÖK 00454544554  55
ÖK 00543353555  54
Ara Toplam2018201919202116  1921
Katkı444444430044

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları