Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 504GIDA ENDÜSTRİSİNDE KALİTE SİSTEMLERİ3 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Öğrencilerin kalite sistemleri hakkında ve bunların gıda endüstrisinde uygulanmaları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
Ders İçeriği Kalite anlayışındaki tarihsel gelişim; kalite, üretim, maliyet ilişkileri, TSE kalite belgeleri, kalite kontrol, kalite güvencesi ve toplam kalite yönetimi, toplam kalite yönetimi uygulamaları, ISO 9000 uygulamaları (prosedür hazırlama), ISO 9000 uygulamaları (denetleme), ISO 9000 uygulamaları (belgelendirme), üretilen veya tedarik edilen hammadde toplam kalite, işletmede toplam kalite, personel için toplam kalite, toplam kalite yönetimini destekleyici uygulamalar (HACCP, GMP, HT, PM), mevzuatta kalite anlayışı, EN 14000. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kalite anlayışındaki tarihsel süreç
2Kalite sistemleri (TS ISO 9001-2008, TS ISO 22000, TSISO 14000, OHSAS 18001,...)
3Kalite sistemlerinin gıda endüstrisinde uygulanması

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00142335343 243
ÖK 00234425432 244
ÖK 00344334544 443
Ara Toplam11101081412119 81210
Katkı433354430343

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Arasınav12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları