Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 549BAKTERİYOFAJLAR3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı bakteriofajların özellikleri, sınıflandırılmaları, faj-bakteri ilişkileri ve etkileyen faktörler ile gıda endüstrisinde faj problemi ve önlenmesi için yapılan uygulamalar hakkında bilgi vermektir
Ders İçeriği Bakteriofajların temel yapıları, bileşenleri, çoğalma siklusları, sınıflandırılmaları, faj-bakteri ilişkileri, faj-bakteri ilişkilerini etkileyen faktörler, gıda endüstrisinde faj proplemi ve önlenmesi için yapılan uygulamalar. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Bakteriofajların özellikleri ve sınıflandırılmalarını öğrenme
2Bakteriofaj-bakteri ilişkileri ve etkileyen faktörleri öğrenme
3Gıda endüstrisinde faj problemi ve önlenmesi için yapılan uygulamaları öğrenme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0015555555555   
ÖK 0025555555555   
ÖK 003555555555535 
Ara Toplam1515151515151515151535 
Katkı5555555555120

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları