Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
HIS 802DOKU MÜHENDİSLİĞİ2 + 12. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Doku mühendisliği hızlı ilerleyen biyomedikal araştırmalar içinde disiplinlerarası bir alan olup hayat bilimleri, mühendislik ve malzeme bilimlerinin bir araya gelmesi ile, hastalıklı ya da zarar görmüş doku ve organların fonksiyonlarını yerine getirebilecek yöntem, araç ve yapay biyonik yapıların oluşturulmasını sağlar. Hastaya özel bir teknoloji olması ve coğrafik koşulların bu teknolojinin uygulanmasında yarattığı zorluklar sebebiyle doku mühendisliği teknolojinin ülke koşullarında geliştirilmesi önemli olmaktadır. Dersin temel amacı bu alanda araştırmaların yapılıp klinik uygulamalara gidilmesi ve yüksek lisans düzeyinde tecrübelerin geleceğin genç bilim adamlarına aktarılmasıdır.
Ders İçeriği Bu derste kök hücre biyolojisi, biyomalzemeler ve doku/organ mühendisliği branşlarında eğitim sağlanması amaçlanmıştır. Teorik ve uygulamalı bilgilerin dengeli bir oranda öğrencilere verilerek, bu konuda araştırmacıların yetiştirilmesinde ilk adımı sağlamaktır.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Doku mühendisliği, tıp, biyoloji ve mühendislik gibi farklı disiplinlerin (Tıp Temel Bilimler, Klinik Bilimler, Mühendislik, Bioinformatik, Tasarım) ortak amaç doğrultusunda çalışmasına imkan sağlar. Bu derste öğrencilerin, kök hücre özellikleri kök hücreler kullanılarak doku ve organ üretimi, yapay organ ve doku geliştirme, yeni tedavi yöntemleri üzerinde araştırma yapmaları hedeflenmektedir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06
ÖK 001      
Ara Toplam      
Katkı000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11111
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)10330
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1MURAT SERKANT ÜNAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
HIS 802 DOKU MÜHENDİSLİĞİ 2 + 1 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi MURAT SERKANT ÜNAL msunal@pau.edu.tr TIP A0002 TIP B0006 TIP C0205 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Doku mühendisliği hızlı ilerleyen biyomedikal araştırmalar içinde disiplinlerarası bir alan olup hayat bilimleri, mühendislik ve malzeme bilimlerinin bir araya gelmesi ile, hastalıklı ya da zarar görmüş doku ve organların fonksiyonlarını yerine getirebilecek yöntem, araç ve yapay biyonik yapıların oluşturulmasını sağlar. Hastaya özel bir teknoloji olması ve coğrafik koşulların bu teknolojinin uygulanmasında yarattığı zorluklar sebebiyle doku mühendisliği teknolojinin ülke koşullarında geliştirilmesi önemli olmaktadır. Dersin temel amacı bu alanda araştırmaların yapılıp klinik uygulamalara gidilmesi ve yüksek lisans düzeyinde tecrübelerin geleceğin genç bilim adamlarına aktarılmasıdır.
İçerik Bu derste kök hücre biyolojisi, biyomalzemeler ve doku/organ mühendisliği branşlarında eğitim sağlanması amaçlanmıştır. Teorik ve uygulamalı bilgilerin dengeli bir oranda öğrencilere verilerek, bu konuda araştırmacıların yetiştirilmesinde ilk adımı sağlamaktır.
Haftalık Konu Başlıkları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları