Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
MZE 517ODA MÜZİĞİ-I3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Türk ve Dünya eserlerinden seçilmiş yapıtlardan oluşan bir repertuar oluşturulması ve oluşturulan repertuarın bir konserle dinleyiciye ulaştırılması.
Ders İçeriği Müzik yoluyla anlama,anlatma,dinleme,yaratma gücünü geliştirebilme; Klasik ve folklorik türleriyle Türk müziği ve Batı müziği arasındaki farklılıkları ayırt edebilme; Türk müziğinin,Dünya müziği içindeki,yeri hakkında fikir ve yorum sahibi olabilme; Müziksel duyarlılığı,düşünmeyi,yorumlama ve yaratmayı geliştirebilme; Müziğin tüm dünyadaki tek ortak dil olduğunu kavrayabilme; Müziğin temel kavramlarını ve dilini kavrayabilme; Orkestra ile ilgili Çağdaş Türk Müziği ve Evrensel müzik eserlerinden bir dağarcık oluşturabilme; Zamanını verimli kullanabilme; Tek başına ve grup içinde sorumluluk alabilme; Disiplinli çalışma alışkanlıklarını kazanabilme; Ülkemizi ulusal ve uluslar arası müzik etkinliklerinde temsil edebilme; Müzik yoluyla milli birlik ve beraberlik bilincini geliştirebilme; Yakın çevresindeki müzik etkinliklerini izleme alışkanlığı edinebilme; Atatürk'ün çağdaş Türk müziğine ilişkin görüş ve düşüncelerini kavrayabilme.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Oda müziği ile ilgili Çağdaş Türk Müziği ve evrensel müzik eserlerinden bir repertuar oluşturma konusunda bilgi sahibi olur.
2Söz konusu repertuarı seslendirme yoluyla oda müziği yapma konusunda bilgi sahibi olur.
3Oda müziği ile ilgili literatürü takip eder.
4Solo eserlerin yanında düet, trio v.b. çalışmaları yaparak birlikte ve uyum içerisinde müzik yapabilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08
ÖK 00145454545
ÖK 00255555555
ÖK 00355445454
ÖK 00455455545
Ara Toplam1920171919191819
Katkı55455555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)15345
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)15460
Ödevler5945
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1EFE AKBULUT


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
MZE 517 ODA MÜZİĞİ-I 3 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. EFE AKBULUT eakbulut@pau.edu.tr MSSF A0011 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Türk ve Dünya eserlerinden seçilmiş yapıtlardan oluşan bir repertuar oluşturulması ve oluşturulan repertuarın bir konserle dinleyiciye ulaştırılması.
İçerik Müzik yoluyla anlama,anlatma,dinleme,yaratma gücünü geliştirebilme; Klasik ve folklorik türleriyle Türk müziği ve Batı müziği arasındaki farklılıkları ayırt edebilme; Türk müziğinin,Dünya müziği içindeki,yeri hakkında fikir ve yorum sahibi olabilme; Müziksel duyarlılığı,düşünmeyi,yorumlama ve yaratmayı geliştirebilme; Müziğin tüm dünyadaki tek ortak dil olduğunu kavrayabilme; Müziğin temel kavramlarını ve dilini kavrayabilme; Orkestra ile ilgili Çağdaş Türk Müziği ve Evrensel müzik eserlerinden bir dağarcık oluşturabilme; Zamanını verimli kullanabilme; Tek başına ve grup içinde sorumluluk alabilme; Disiplinli çalışma alışkanlıklarını kazanabilme; Ülkemizi ulusal ve uluslar arası müzik etkinliklerinde temsil edebilme; Müzik yoluyla milli birlik ve beraberlik bilincini geliştirebilme; Yakın çevresindeki müzik etkinliklerini izleme alışkanlığı edinebilme; Atatürk'ün çağdaş Türk müziğine ilişkin görüş ve düşüncelerini kavrayabilme.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
2 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
3 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
4 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
5 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
6 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
7 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
8 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
9 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
10 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
11 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
12 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
13 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
14 Öğrencilerin seviyelerine göre, ulusal ve uluslararası küçük ve büyük ölçekli duo, trio, quartet, kentet vb… gibi eserlerin çalıştırılması.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları