Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BIO 651DENDROLOJİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Dendroloji ile ilgili temel kavramları tanımlar, Odunsu bitkileri tanımlada kullanılan dış morfolojik özellikleri, Gymnospermae ve Angiospermae’ler arasındaki farklar, Bazı önemli doğal ve egzotik Gymnospermae’leri dış morfolojik özelliklerine dayanarak cins ve tür düzeyinde tanımlar, akrabalık ilişkilerini öğrenmek, bazı önemli doğal ve egzotik odunsu Angiospermae’leri dış morfolojik özelliklerine dayanarak cins ve tür düzeyinde tanımlar, akrabalık ilişkilerini öğrenmek.
Ders İçeriği
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Ödevler155
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13535
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1GÜRKAN SEMİZ
Detay 2022-2023 Güz1GÜRKAN SEMİZ
Detay 2021-2022 Güz1GÜRKAN SEMİZ
Detay 2020-2021 Güz1GÜRKAN SEMİZ
Detay 2017-2018 Bahar1GÜRKAN SEMİZ
Detay 2016-2017 Bahar1GÜRKAN SEMİZ
Detay 2015-2016 Bahar1GÜRKAN SEMİZ
Detay 2014-2015 Bahar1GÜRKAN SEMİZ
Detay 2013-2014 Bahar1GÜRKAN SEMİZ
Detay 2012-2013 Bahar1GÜRKAN SEMİZ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
BIO 651 DENDROLOJİ 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. GÜRKAN SEMİZ gsemiz@pau.edu.tr FEN A0117 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Dendroloji ile ilgili temel kavramları tanımlar, Odunsu bitkileri tanımlada kullanılan dış morfolojik özellikleri, Gymnospermae ve Angiospermae’ler arasındaki farklar, Bazı önemli doğal ve egzotik Gymnospermae’leri dış morfolojik özelliklerine dayanarak cins ve tür düzeyinde tanımlar, akrabalık ilişkilerini öğrenmek, bazı önemli doğal ve egzotik odunsu Angiospermae’leri dış morfolojik özelliklerine dayanarak cins ve tür düzeyinde tanımlar, akrabalık ilişkilerini öğrenmek.
İçerik
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Bitkilerin sınıflandırılması, Gymnospermler ile Angiospermler arasındaki farklar, Gymnospermleri tarmacadam kullanılan dış morfolojik özellikler
2 Cycadacea ve Ginkgoaceae familyalarına ait bitkilerin dendrolojik özelliklerinin anlatılması. Familyaya ait türlerin çiçek, tohum, yaprak yapısı, formları ve yaşam istekleri ile peyzaj mimarlığı çalışmalarında kullanımlarına yönelik bilgilerin verilmesi.
3 Pinaceae familyasına bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki yayılış alanlarının anlatılması. Familyaya ait tür ve varyetelerin çiçek, tohum, yaprak yapısı, formları ve yaşam isteklerinin sunum ile gösterilemesi.
4 Pinaceae familyasına bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki örneklerin genel yayılış alanlarının anlatılmasına devam edilmesi.
5 Pinaceae familyasına bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki örneklerin genel yayılış alanlarının anlatılmasına devam edilmesi.
6 Pinaceae familyasına bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki örneklerin genel yayılış alanlarının anlatılmasına devam edilmesi.
7 Arasınav
8 Pinaceae familyasına bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki örneklerin genel yayılış alanlarının anlatılmasına devam edilmesi.
9 Araucariaceae, Taxodiaceae, Cupressaceae familyalarına ait bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki örneklerin genel yayılış alanlarının anlatılması. Familyaya ait tür ve varyetelerin çiçek, tohum, yaprak yapısı, formları ve yaşam istekleri ile peyzaj tasarım ve uygulamalarındaki yerlerinin gösterilmesi.
10 Araucariaceae, Taxodiaceae, Cupressaceae familyalarına ait bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki örneklerin genel yayılış alanlarının anlatılması. Familyaya ait tür ve varyetelerin çiçek, tohum, yaprak yapısı, formları ve yaşam istekleri ile peyzaj tasarım ve uygulamalarındaki yerlerinin gösterilmesi.
11 Araucariaceae, Taxodiaceae, Cupressaceae familyalarına ait bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki örneklerin genel yayılış alanlarının anlatılması. Familyaya ait tür ve varyetelerin çiçek, tohum, yaprak yapısı, formları ve yaşam istekleri ile peyzaj tasarım ve uygulamalarındaki yerlerinin gösterilmesi.
12 Araucariaceae, Taxodiaceae, Cupressaceae familyalarına ait bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki örneklerin genel yayılış alanlarının anlatılması. Familyaya ait tür ve varyetelerin çiçek, tohum, yaprak yapısı, formları ve yaşam istekleri ile peyzaj tasarım ve uygulamalarındaki yerlerinin gösterilmesi.
13 Araucariaceae, Taxodiaceae, Cupressaceae familyalarına ait bitkilerin genel yapısı ve ülkemizdeki örneklerin genel yayılış alanlarının anlatılması. Familyaya ait tür ve varyetelerin çiçek, tohum, yaprak yapısı, formları ve yaşam istekleri ile peyzaj tasarım ve uygulamalarındaki yerlerinin gösterilmesi.
14 Dönem Sonu sınavı
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Ders Kitabı: - Yaltırık, F. 1988. Dendroloji Ders Kitabı I GYMNOSPERMAE, İ.Ü. Orman Fak. Yayınları No:3509/390, İstanbul.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları