Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
HAS 506TOPLUM BESLENMESİNE GİRİŞ2 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Toplum beslenmesinin anlamı ve önlemi, besin öğeleri, besin grupları, beslenme bozuklukları, besin hijyeni, sağlıklı beslenme, beslenme ilkeleri.
Ders İçeriği Toplum beslenmesinin anlamı ve önlemi, besin öğeleri, besin grupları, beslenme bozuklukları, besin hijyeni, sağlıklı beslenme, beslenme ilkeleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Beslenmenin tanımını bilir, toplumsal önemini açıklar.
2besin öğelerini ve besin gruplarını bilir, açıklar.
3Yeterli ve dengeli beslenmenin önemini bilir ve açıklar.
4Beslenme bozukluklarına bağlı oluşan hastalıkları bilir.
5Anne-bebek beslenmesi gibi özel gruplarda beslenmenin önemini bilir ve açıklar.
6Tarım politikalarının toplum beslenmesindeki yerini bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 0012545543344
ÖK 0022445433355
ÖK 0035544444333
ÖK 0045555554355
ÖK 0055555555555
ÖK 0065555555553
Ara Toplam24292729282624222725
Katkı4555544454

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12020
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)6636
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1AHMET ERGİN
Detay 2022-2023 Bahar1AHMET ERGİN
Detay 2021-2022 Güz1AHMET ERGİN
Detay 2020-2021 Bahar1AHMET ERGİN
Detay 2020-2021 Güz1AHMET ERGİN
Detay 2019-2020 Güz1AHMET ERGİN
Detay 2018-2019 Bahar1AHMET ERGİN
Detay 2018-2019 Güz1AHMET ERGİN
Detay 2018-2019 Güz1MEHMET BOSTANCI
Detay 2017-2018 Güz1MEHMET BOSTANCI
Detay 2016-2017 Bahar1MEHMET BOSTANCI
Detay 2015-2016 Güz1MEHMET BOSTANCI
Detay 2013-2014 Bahar1MEHMET BOSTANCI
Detay 2012-2013 Bahar1MEHMET BOSTANCI
Detay 2012-2013 Güz1MEHMET BOSTANCI
Detay 2011-2012 Bahar1MEHMET BOSTANCI
Detay 2011-2012 Güz1MEHMET BOSTANCI
Detay 2009-2010 Bahar1MEHMET BOSTANCI


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
HAS 506 TOPLUM BESLENMESİNE GİRİŞ 2 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. AHMET ERGİN aergin@pau.edu.tr TIP C0011 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Toplum beslenmesinin anlamı ve önlemi, besin öğeleri, besin grupları, beslenme bozuklukları, besin hijyeni, sağlıklı beslenme, beslenme ilkeleri.
İçerik Toplum beslenmesinin anlamı ve önlemi, besin öğeleri, besin grupları, beslenme bozuklukları, besin hijyeni, sağlıklı beslenme, beslenme ilkeleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 toplum, sağlık, sağlığı bozan nedenler, sağlık hizmetleri
2 beslenme, beslenme bilimi ile ilgili kavramlar = (beslenme, beslenme bilimi ve ilgili kavramlar
3 sağlıkta beslenmenin yeri ve önemi
4 beslenme ile ilgili hastalıklar 1
5 beslenme ile ilgili hastalıklar 2
6 toplumda beslenme sorunlarının nedenleri
7 beslenmede günümüz teknolojik gelişmelerinin önemi ve yeri
8 ara sınav
9 günümüz teknolojik gelişmelerinin beslenmede önemi ve yeri
10 beslenmede metodoloji
11 sorunların giderilmesinde öneri ve önlemleri
12 sorunların giderilmesinde önlemler ve öneriler
13 besin öğeleri
14 besin grupları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları