Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 551İLERİ BESLENME İLKELERİ VE MÖNÜ YÖNETİMİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı beslenme ve yeterli ve dengeli beslenme ilkelerinin ve mönü planlamanın öğretilmesi.
Ders İçeriği Beslenme, besin öğeleri, besin grupları, besinler ve içerikleri, mönü, mönü çeşitleri ve mönü planlama yöntemleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Besinlerin özelliklerini bilir.
2Besin öğelerini ve işlevlerini bilir.
3Besin gruplarını bilir.
4Mönü çeşitlerini bilir.
5Mönü planlayabilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07
ÖK 001       
ÖK 002       
ÖK 003       
ÖK 004       
ÖK 005       
Ara Toplam       
Katkı0000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)7214
Ödevler31339
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11313
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11111
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)41248
Alan Çalışması21224
Anabilim Dalı Akademik Etkinliği224
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 551 İLERİ BESLENME İLKELERİ VE MÖNÜ YÖNETİMİ 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. NURTEN ÇEKAL ncekal@pau.edu.tr TUR A0202 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç beslenme ve yeterli ve dengeli beslenme ilkelerinin ve mönü planlamanın öğretilmesi.
İçerik Beslenme, besin öğeleri, besin grupları, besinler ve içerikleri, mönü, mönü çeşitleri ve mönü planlama yöntemleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 yeterli ve dengeli beslenme ve toplumda görülen beslenme sorunları.
2 Besin öğeleri ve özellikleri ve beslenme yetersizliği sonucu ortaya çıkan hastalıklar
3 karbonhidratlar
4 proteinler
5 yağlar
6 vitaminler
7 mineraller
8 su
9 enerji
10 besin grupları
11 mönü planlama
12 mönü çeşitleri ve özellikleri
13 mönü çeşitleri ve özellikleri
14 mönü örnekleri.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları