Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 544TÜRK MUTFAĞININ TARİHSEL GELİŞİMİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Türk mutfağının tarihsel gelişimi ve Mutfak kültürüne etki eden faktörlerin ve Türk mutfağının özelliklerinin öğretilmesi.
Ders İçeriği Türk mutfağının tarihsel gelişimi ve Mutfak kültürüne etki eden faktörler ve Türk mutfağının özellikleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Türk mutfağının tarihini bilir.
2Türk mutfağının tarihsel gelişimini bilir.
3Türk mutfağının özelliklerini bilir.
4Türk mutfağına özgü yiyecek ve içecekleri bilir.
5Türk mutfağını etkileyen faktörleri bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07
ÖK 001       
ÖK 002       
ÖK 003       
ÖK 004       
ÖK 005       
Ara Toplam       
Katkı0000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)1010100
Ödevler11010
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11010
Kısa Sınavlar(hazırlık süresi dahil)133
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1EZGİ ATİK
Detay 2016-2017 Bahar1NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 544 TÜRK MUTFAĞININ TARİHSEL GELİŞİMİ 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi EZGİ ATİK easar@pau.edu.tr TUR A0309 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Türk mutfağının tarihsel gelişimi ve Mutfak kültürüne etki eden faktörlerin ve Türk mutfağının özelliklerinin öğretilmesi.
İçerik Türk mutfağının tarihsel gelişimi ve Mutfak kültürüne etki eden faktörler ve Türk mutfağının özellikleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gastronominin Tarihsel Gelişimi
2 Anadolu'da Mutfak Kültürü
3 Orta Asya Mutfağı
4 Anadolu Selçuklu Mutfağı
5 Osmanlı Mutfağı
6 Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı
7 Türklerin Beslenme Kültürü
8 Ara Sınav
9 Türk Mutfağında Yemek Pişirme Teknikleri
10 Göçler ve Türk Mutfağına Etkisi
11 Bölgelere göre Türk Mutfak Kültürü
12 Türk Mutfak Kültürünün Diğer Mutfaklar ile Etkileşimi
13 Türk Mutfak Kültüründe Yiyecek ve İçecekler
14 Türk Mutfak Kültüründe Yiyecek ve İçeceklerle İlişkili Mekanlar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları