Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 522GASTRONOMİDE GÜNCEL AKIMLAR3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı gastronomi alanında yeni trendlerin bilinmesi.
Ders İçeriği Gastronomi alanında yeni trendleri, güncel yaklaşımları bilir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gatronomi alanındaki yeni trendleri bilir.
2Gastronomi alanında ulusal ve uluslararası gelişmeleri bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07
ÖK 001       
ÖK 002       
Ara Toplam       
Katkı0000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)11414
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)1014140
Ödevler21020
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2022-2023 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2021-2022 Güz1NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 522 GASTRONOMİDE GÜNCEL AKIMLAR 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. NURTEN ÇEKAL ncekal@pau.edu.tr TUR A0202 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç gastronomi alanında yeni trendlerin bilinmesi.
İçerik Gastronomi alanında yeni trendleri, güncel yaklaşımları bilir.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gastronomi Bilimi
2 Gastronomi Tarihi
3 Gastronomideki güncel akımlar
4 Gastronomi ve Medya
5 Yeşil restoranlar
6 Siyah Yiyecekler
7 Veganlık
8 Vejeteryanlık
9 Slow Food
10 Row Food
11 Tarım Uygulamaları
12 Yenilebilir böcekler
13 Yemek Fotoğrafçılığı
14 Ayurvedik Beslenme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları