Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 561DÜNYA MUTFAKLARININ TARİHSEL GELİŞİMİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı DÜNYA MUTFAKLARININ TARİH SÜRECİNDE GELİŞİMİ VE DEĞİŞİMİ, DÜNYA MUTFAKLARIN IN ÖZELLİKLERİ.
Ders İçeriği DÜNYA MUTFAKLARI, AVRUPA MUTFAĞI, ASYA MUTFAĞI, UZAK DOĞU MUTFAĞI, AMERİKA MUTFAĞI
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Asya, Avrupa, Amerika ,Afrika mutfaklarının özelliklerini bilir.
2Dünya mutfaklarındaki besinlerin hazırlama ve pişirilme yöntemlerini bilir.
3Dünya mutfaklarının tarihsel gelişimini bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07
ÖK 001       
ÖK 002       
ÖK 003       
Ara Toplam       
Katkı0000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)1010100
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Arasınav12323
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları