Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 325GİRİŞİMCİLİK3 + 05. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı işletme açma ve çalıştırma konusunda bilgilendirmek
Ders İçeriği Yiyecek ve içecek sektöründe işletme açma ve başarıyla sürdürme
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1girişimcilik konusunda bilgi sahibi olma
2Yiyecek ve İçecek İşletmesi kurma ve adımları

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00134534533445534534
ÖK 00233445534534533445
Ara Toplam6797910679791067979
Katkı34545534545534545

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması236
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1BURCU KOÇ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 325 GİRİŞİMCİLİK 3 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. BURCU KOÇ burcuk@pau.edu.tr TUR A0207 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç işletme açma ve çalıştırma konusunda bilgilendirmek
İçerik Yiyecek ve içecek sektöründe işletme açma ve başarıyla sürdürme
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 GİRİŞİMCİLİK KAVRAMI VE ÖZELLİKLERİ
2 GİRİŞİMCİLİĞİN TARİHÇESİ VE ÖNEMİ
3 GİRİŞİMCİLİĞİN AMACI VE MİSYONU
4 GİRİŞİMCİLİK TÜRLERİ
5 GİRİŞİMCİLİKTE BAŞARI FAKTÖRLERİ VE BAŞARISIZLIK NEDENLERİ
6 İŞLETMELERİN KURULUŞ SÜRECİ VE AMAÇLARI
7 İŞLETMENİN HUKUKSAL YAPISI VE TÜRLERİ
8 KOBİLER VE KOBİ’LERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
9 KÜÇÜK İŞLETMELERDE YÖNETİM FONKSİYONU VE YENİ YÖNETİM YAKLAŞIMLARI
10 KÜÇÜK İŞLETMELERDE ÜRETİM FONKSİYONU VE YENİ ÜRETİM SİSTEMLERİ
11 KÜÇÜK İŞLETMELERDE PAZARLAMA FONKSİYONU
12 KOBİ’LERİN EKONOMİK VE SOSYAL SİSTEME KATKILARI, GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ
13 KÜÇÜK İŞLETMELERE DESTEK SAĞLAYAN KURULUŞLAR
14 KÜÇÜK İŞLETMELERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Girişimcilik ve küçük işletme yönetimi Yrd. Doç Dr. Orhan küçük Türkçe
Girişimcilik ve küçük işletme yönetimi Yrd. Doç Dr. Orhan küçük Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları