Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 403BANKET VE PROTOKOL ORGANİZASYONU3 + 07. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Banquet and the protocol execution and planning to teach organizations.
Ders İçeriği Banket ve protokol organizasyonlarının yürütülmesini ve planlanmasını öğretmek.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Banket organizasyonlarının amacını öğrenir.
2Protokol ve banket organizasyonlarında mönü planlama ve servisini öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00145345345345345345
Ara Toplam45345345345345345
Katkı23223223223223223

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14456
Ödevler122
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması10440
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1SEMİH ARICI


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 403 BANKET VE PROTOKOL ORGANİZASYONU 3 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. SEMİH ARICI sarici@pau.edu.tr TUR A0207 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Banquet and the protocol execution and planning to teach organizations.
İçerik Banket ve protokol organizasyonlarının yürütülmesini ve planlanmasını öğretmek.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Banket ve protokol hizmetlerinin kapsam ve türleri.
2 Banket ve protokol hizmeti sunan işletmeler ve özellikleri.
3 Banket ve protokol hizmetleri sunulan salonların fiziksel ve teknik özellikleri.
4 Banket ve protokol hizmetlerinde kullanılan araç gereçler ve teknik özellikleri.
5 Banket organizasyonu türüne göre ekipman seçimi ve salon düzeni alma.
6 Banket ve protokol hizmetlerine ilişkin insan kaynakları yönetimi.
7 Etkinlik türlerine göre menü planlaması.
8 Banket ve protokol hizmetlerine ilişkin maliyet kontrolü ve fiyatlama.
9 Ara sınav.
10 Banket ve protokol hizmetlerinin hazırlık ve sunumlarına ilişkin işletme içi ve dışı paydaşlarla koordinasyon.
11 Ziyafet, kokteyl vb. yemekli banket organizasyonlarının yönetimi.
12 Toplantı, kongre, sergi, defile vb. yemeksiz banket organizasyonlarının yönetimi.
13 Banket ve protokol hizmetlerinde olağan dışı durumlar. Örnek olay incelemesi.
14 Banket ve protokol hizmetlerinin değerlendirilmesi.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Yılmaz, Y. (2007). Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık.Türkçe
Godsmark, C. (2008). Starting & Running A Catering Business. Oxford: Published by How To Books.English
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları