Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 302TÜRK MUTFAĞI II2 + 36. Yarıyıl7

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Türk mutfağını tanıtmak ve mutfak kültürümüzü öğretmek.
Ders İçeriği Türk mutfak kültürü, özellikleri, Türk mutfağındaki yemekler, Türk mutfağının üstünlükleri ve sağlık açısından önemi.
Ders Ön Koşul GMS 301 TÜRK MUTFAĞI I
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Türk mutfağına özgü yiyecek ve içecekleri hazırlamayı öğrenir
2Türk mutfağının zenginliklerini öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00133344455553453453
ÖK 00234534533344455534
Ara Toplam678789888978108987
Katkı34444544454454544

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14684
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Ödevler3412
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)3412
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)2918
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması2714
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






182

7
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1HATİCE AKTÜRK
Detay 2023-2024 Bahar2HATİCE AKTÜRK
Detay 2022-2023 Bahar1HATİCE AKTÜRK
Detay 2022-2023 Bahar2HATİCE AKTÜRK
Detay 2021-2022 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2021-2022 Bahar2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2020-2021 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2019-2020 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2019-2020 Bahar2NURTEN ÇEKAL
Detay 2018-2019 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2018-2019 Bahar2NURTEN ÇEKAL
Detay 2017-2018 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2017-2018 Bahar2NURTEN ÇEKAL
Detay 2017-2018 Bahar3NURTEN ÇEKAL
Detay 2017-2018 Bahar4NURTEN ÇEKAL
Detay 2016-2017 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2016-2017 Bahar2NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 302 TÜRK MUTFAĞI II 2 + 3 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi HATİCE AKTÜRK hakturk@pau.edu.tr TUR AB110 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Türk mutfağını tanıtmak ve mutfak kültürümüzü öğretmek.
İçerik Türk mutfak kültürü, özellikleri, Türk mutfağındaki yemekler, Türk mutfağının üstünlükleri ve sağlık açısından önemi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Türk Mutfağı II Dersine Giriş
2 Ege Bölgesi Mutfak Kültürü
3 Akdeniz Bölgesi Mutfak Kültürü
4 İç Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü
5 Marmara Bölgesi Mutfak Kültürü
6 Karadeniz Bölgesi Mutfak Kültürü
7 ARA SINAV
8 Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü
9 Doğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü
10 Uygulama Sınavı
11 Uygulama Sınavı
12 Uygulama Sınavı
13 Uygulama Sınavı
14 Uygulama Sınavı
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav20Ara Sınav
Ödev20Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları