Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 206MENÜ PLANLAMA2 + 34. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste, menü planlama konusunda teorik ve pratik yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Menü planlama, Menü planlamada dikkate alınması gereken faktörler, standart reçetelerin oluşturulması, Kahvaltı, Öğle yemeği ve akşam yemeği menü uygulamaları.
Ders Ön Koşul GMS 203 BESLENME İLKELERİ
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mönü planlama ilkelerini öğrenir.
2Mönü çeşitlerini öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00135435435435435435
ÖK 002                 
Ara Toplam35435435435435435
Katkı23223223223223223

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14456
Ödevler122
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması41040
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2023-2024 Bahar2SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2022-2023 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2022-2023 Bahar2SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2021-2022 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2021-2022 Bahar2SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2020-2021 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2019-2020 Bahar2NURTEN ÇEKAL
Detay 2018-2019 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2018-2019 Bahar2NURTEN ÇEKAL
Detay 2017-2018 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2017-2018 Bahar2NURTEN ÇEKAL
Detay 2016-2017 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2016-2017 Bahar2NURTEN ÇEKAL
Detay 2016-2017 Bahar3NURTEN ÇEKAL
Detay 2016-2017 Bahar4NURTEN ÇEKAL
Detay 2015-2016 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2015-2016 Bahar2NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 206 MENÜ PLANLAMA 2 + 3 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SİNEM TÜRK ASLAN sturk@pau.edu.tr TUR AB110 Dersin Devam Yüzdesi : %80 (Uygulamalı teorik derslerde devam sağlayan öğrenci tekrar aynı dersi aldığında devam koşulu aranır.)
Amaç Bu derste, menü planlama konusunda teorik ve pratik yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Menü planlama, Menü planlamada dikkate alınması gereken faktörler, standart reçetelerin oluşturulması, Kahvaltı, Öğle yemeği ve akşam yemeği menü uygulamaları.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Menü Tanımı
2 Menü Tarihi ve Önemi
3 Uygulama 1 :Continental Kahvaltı Menüsü
4 Menü Türleri
5 Menü Planlama ve Geliştirme
6 Menü ve Tüketici ve Maliyet
7 Menü, Yiyecek-İçecek ve Servis
8 Menü Tasarımı ve Menü Yönetiminde Güncel Konular
9 Uygulama 2: Açık Büfe Kahvaltı Menüsü
10 Uygulama 3: Brunch Menü
11 Uygulama 4: Tabldot Menü
12 Uygulama 5: Kısmi Seçmeli Menü
13 Uygulama 6: Alakart Menü
14 Uygulama 7: Fast Food Menü
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Menü ve Yönetim ( Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu, Prof. Dr. Murat Hançer)Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav10Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması40Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları