Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 204MUTFAK VE RESTORAN YÖNETİMİ3 + 04. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste, mutfak ve restoranların kuruluş, planlama, örgütleme, yöneltme, kordinasyon ve denetim süreçlerine ilişkin bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmıştır.
Ders İçeriği Restoranların sınıflandırılması, yönetim sürecinde planlama, örgütleme, yöneltme, kordinasyon ve denetim fonksiyonlarının kapsam ve önemi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mutfak ve restoran işletmelerinin yönetim fonksiyonlarından planlama sürecini kavrar.
2Mutfak ve restoran işletmelerinin yönetim fonksiyonlarından örgütleme sürecini kavrar.
3Mutfak ve restoran işletmelerinin yönetim fonksiyonlarından yöneltme sürecini kavrar.
4Mutfak ve restoran işletmelerinin yönetim fonksiyonlarından kordinasyon sürecini kavrar.
5Mutfak ve restoran işletmelerinin yönetim fonksiyonlarından denetim sürecini kavrar.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00145345345345345345
ÖK 002                 
ÖK 003                 
ÖK 004                 
ÖK 005                 
Ara Toplam45345345345345345
Katkı11111111111111111

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler111
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)155
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması9218
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2022-2023 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2021-2022 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2020-2021 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2019-2020 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2018-2019 Bahar1SEMİH ARICI
Detay 2017-2018 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2016-2017 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2015-2016 Bahar1NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 204 MUTFAK VE RESTORAN YÖNETİMİ 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr TUR A0022 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu derste, mutfak ve restoranların kuruluş, planlama, örgütleme, yöneltme, kordinasyon ve denetim süreçlerine ilişkin bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmıştır.
İçerik Restoranların sınıflandırılması, yönetim sürecinde planlama, örgütleme, yöneltme, kordinasyon ve denetim fonksiyonlarının kapsam ve önemi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 YİYECEK-İÇECEK SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ
2 MUTFAK VE RESTORAN İŞLETMELERİNE GİRİŞ
3 KURULUŞ YERİ SEÇİMİ
4 MARKA YARATMA VE GELİŞTİRME
5 DEKORASYON VE PLANLAMA
6 ÖRGÜT YAPISI
7 FİNANSAL YÖNETİM
8 Arasınav
9 MÖNÜ PLANLAMA VE ANALİZİ
10 SATINALMA
11 ÜRETİM TEKNİKLERİ
12 MALİYET KONTROLÜ
13 KALİTE VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
14 TEMEL YÖNETİM SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları