Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 306YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAKET PROG. KULLANIMI3 + 06. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Otel otomasyonları hakkında genel bilgi kazandırma, yiyecek ve içecek işletmelerinde bilgisayar kullanımının öğrenilmesi.
Ders İçeriği OTEL OTOMASYONLARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER, YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ HİZMETLERİ TANIMA, YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARDA TEKNOLOJİYİ KULLANIM METOTLARI VE KULLANILAN PAKET PROGRAMLARIN DETAYLI BİR ŞEKİLDE İNCELENMESİ 
Ders Ön Koşul GMS 305 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1OTEL OTOMASYONLARININ NELER OLDUĞUNU VE KULLANIMINI BİLİR.
2YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ HİZMETLERİ BİLİR
3YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARDA TEKNOLOJİYİ KULLANIR.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00133334444555553453
ÖK 00234534534534533445
ÖK 00355544433354354354
Ara Toplam1112131012131011131313131310111412
Katkı44434434444443454

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)122
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması2816
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1SEMİH ARICI
Detay 2023-2024 Bahar2SEMİH ARICI
Detay 2022-2023 Bahar1SEMİH ARICI
Detay 2022-2023 Bahar2SEMİH ARICI
Detay 2021-2022 Bahar1SEMİH ARICI
Detay 2021-2022 Bahar2SEMİH ARICI
Detay 2020-2021 Bahar1SEMİH ARICI
Detay 2019-2020 Bahar1SEMİH ARICI
Detay 2019-2020 Bahar2SEMİH ARICI


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 306 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAKET PROG. KULLANIMI 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. SEMİH ARICI sarici@pau.edu.tr TUR A0105 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Otel otomasyonları hakkında genel bilgi kazandırma, yiyecek ve içecek işletmelerinde bilgisayar kullanımının öğrenilmesi.
İçerik OTEL OTOMASYONLARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER, YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ HİZMETLERİ TANIMA, YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARDA TEKNOLOJİYİ KULLANIM METOTLARI VE KULLANILAN PAKET PROGRAMLARIN DETAYLI BİR ŞEKİLDE İNCELENMESİ 
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yiyecek içecek hizmet sektöründe yaşanan teknolojik gelişmeler.
2 Yiyecek içecek işletmelerinin maliyet kontrol süreçlerinde kullanılan programlar.
3 Materials Control paket program kullanımına ilişkin genel kavramlar.
4 Materials Control paket programında ana veri girişleri.
5 Materials Control paket programında ana veri girişleri.
6 Materials Control paket programında satın alma işlemleri.
7 Materials Control paket programında satın alma işlemleri.
8 Materials Control paket programında reçete ve satış malı oluşturma işlemleri.
9 Ara sınav.
10 Materials Control paket programında ambar işlemleri.
11 Materials Control paket programında ambar işlemleri.
12 Materials Control paket programında maliyet kontrolü işlemleri.
13 Materials Control paket programında maliyet kontrolü işlemleri.
14 Programın kullanımına ilişkin genel uygulamalar.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Materials Control (2012). M. C. Kullanıcı Kitabı. İstanbul.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları