Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 304YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II2 + 26. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Yiyecek ve içeceklerin servislerinin detaylı ve uygulamalı olarak öğrenilmesi.
Ders İçeriği Çeşitli yiyecek ve içecekleri servis yöntemleri, servis tipleri ve özellikleri.
Ders Ön Koşul GMS 303 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Tüm alkollü ve alkolsüz içeceklerin servisini yapar.
2Ziyafet ve ikram sofralarında servis yapar.
3French, Rus, Amerikan servisi yapar
4Şarap servisinin inceliklerini bilir ve şarap çeşitlerini seris eder.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00133344455534534534
ÖK 00234534534533445534
ÖK 00355544433354354354
ÖK 00433334444555534534
Ara Toplam1415161416171516181616171517181416
Katkı44444444544444544

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler144
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)21020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2023-2024 Bahar2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2022-2023 Bahar2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2021-2022 Bahar1SEMİH ARICI
Detay 2020-2021 Bahar1SEMİH ARICI
Detay 2019-2020 Bahar1SEMİH ARICI
Detay 2018-2019 Bahar1ENGİN TAŞKIN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 304 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II 2 + 2 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TUR AB109 Dersin Devam Yüzdesi : %80 (Uygulamalı teorik derslerde devam sağlayan öğrenci tekrar aynı dersi aldığında devam koşulu aranır.)
Amaç Yiyecek ve içeceklerin servislerinin detaylı ve uygulamalı olarak öğrenilmesi.
İçerik Çeşitli yiyecek ve içecekleri servis yöntemleri, servis tipleri ve özellikleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yiyecek içecek işletmelerinde rezervasyon ve konuk karşılama
2 Yiyecek içecek işletmelerinde sipariş alma, taşıma ve boş toplama
3 Yiyecek içecek servisinde kullanılan klasik servis yöntemleri Fransız Servis Yöntemi
4 İngiliz Servis Yöntemi Rus Servis Yöntemi Amerikan Servis Yöntemi
5 Alkolsüz içeceklerin servisi Çay, kahve, Türk kahvesi, su, limonata, ayran vb. alkolsüz içeceklerin hazırlanması ve servisi
6 Alkollü içeceklerin servisi Bira ve şarap çeşitlerinin üretim aşamaları, servise hazırlanmaları ve servisleri
7 Viski, rakı, cin, votka, rom, likör vb. alkollü içeceklerin üretim aşamaları, servise hazırlanmaları ve servisleri
8 Oda servisi Oda servisinde kullanılan tepsi ve arabaların hazırlanması, konuk odalarına servisi
9 Ara sınav.
10 Et, kümes hayvanı ve deniz mahsulleri, meyve ve tatlıların tranche edilmesi.
11 Flambé Et, kümes hayvanı vb. etlerin flambesi
12 Meyve ve tatlıların flambesi
13 Fondué Peynir ve çikolata fondué hazırlama
14 Et ve deniz mahsulleri fondué hazırlama
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Sökmen, Alptekin (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi, Detay Yayıncılık, AnkaraTürkçe
Cousins, John & Lillicrap, Dennis (2010). Food & Beverage Service, Hodder Education, LeicestershireEnglish
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları