Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TURI 401MEZUNİYET PROJESİ I3 + 07. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrencilerin bir araştımayı nasıl yapacaklarını (araştırma yöntemleri, veri toplama, istatistik yapma ve yorumlama, araştırma sonucunu yazma ve sunma) baştan sona kadar öğrenmelerini sağlamak.
Ders İçeriği Turizm işletmeciliği ile ilgili çeşitli konularda bilimsel araştırma projesi hazırlama, veri toplama, verileri değerlendirme, çalışmaları raporlaştırma ve sunma. 
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Bilimsel araştırma sürecindeki basamakları sıralar.
2Bilimsel bir araştırma sürecine dahil olmayı ister.
3Bilimsel bir araştırmada problem ya da hipotezleri belirler.
4Probleme ya da hipotezlere bağlı olarak araştırma yöntemi belirler

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00145345345345345343
ÖK 002                 
ÖK 003                 
ÖK 004                 
Ara Toplam45345345345345343
Katkı11111111111111111

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Ödevler111
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)155
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması10330
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2019-2020 Güz2HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2019-2020 Güz3ÜMMÜHAN BAYRAM


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
TURI 401 MEZUNİYET PROJESİ I 3 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. NURTEN ÇEKAL ncekal@pau.edu.tr TUR A0310 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Öğrencilerin bir araştımayı nasıl yapacaklarını (araştırma yöntemleri, veri toplama, istatistik yapma ve yorumlama, araştırma sonucunu yazma ve sunma) baştan sona kadar öğrenmelerini sağlamak.
İçerik Turizm işletmeciliği ile ilgili çeşitli konularda bilimsel araştırma projesi hazırlama, veri toplama, verileri değerlendirme, çalışmaları raporlaştırma ve sunma. 
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Türk mutfağının tarihsel gelişimi
2 Türk mutfağının tarihsel gelişimi
3 Türk mutfağının özellikleri
4 Türk mutfağının özellikleri
5 Türk mutfağındaki çorbalar
6 Türk mutfağındaki zeytinyağlı yemekler
7 Türk mutfağındaki zeytinyağlı yemekler
8 Türk mutfağındaki et yemekleri
9 Türk mutfağındaki et yemekleri
10 Türk mutfağındaki hamurla yapılan yemekler
11 Türk mutfağındaki hamurla yapılan yemekler
12 Türk mutfağındaki tatlılar
13 Türk mutfağındaki tatlılar
14 Türk mutfağının beslenme ve sağlık açısından değerlendirilmesi.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları