Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 313GASTRONOMİ TURİZMİ3 + 05. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, gastronomi turizmi hakkında bilgi vermektir. 
Ders İçeriği Gastronomi ve ilişkili kavramlar  Gastronominin bilimsel ve sanatsal boyutları Turistik ürün, çekicilik ve ağırlamanın bir unsuru olarak gastronomi Gastronomi turizmi ve sürdürülebilir turizm gelişimi Yeme-içme alışkanlıkları ve geleneklerinin gelişimi. 
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
2Turizm ve gastronomi alanındaki bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, analiz eder, sentezler, yorumlar ve değerlendirir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00133445534534533445
ÖK 00234534533445534534
Ara Toplam6797910679791067979
Katkı34545534545534545

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması236
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1ÜMMÜHAN BAYRAM


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 313 GASTRONOMİ TURİZMİ 3 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. ÜMMÜHAN BAYRAM ubayram@pau.edu.tr PAU A0212 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu dersin amacı, gastronomi turizmi hakkında bilgi vermektir. 
İçerik Gastronomi ve ilişkili kavramlar  Gastronominin bilimsel ve sanatsal boyutları Turistik ürün, çekicilik ve ağırlamanın bir unsuru olarak gastronomi Gastronomi turizmi ve sürdürülebilir turizm gelişimi Yeme-içme alışkanlıkları ve geleneklerinin gelişimi. 
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Turizm ve Sürdürülebilir Turizm anlayışı
2 Bölgesel Kalkınma Aracı Olarak Turizm
3 Kitle Turizminden Alternatif Turizme Geçiş ve Özel İlgi Turizmi
4 Turizm türleri ve kalkınmaya etkileri
5 Kültürün Turizm Odaklı Kalkınmadaki Rolü
6 Turizm odaklı kalkınmada kültür ve yerel kültür
7 Turizm odaklı kalkınmada kullanılan kültür varlıkları
8 Yerel kültür varlığı olarak gastronominin tarihsel gelişimi ve kültür varlığı olarak turizm amaçlı kullanımı
9 Gastronomi Turizminin tanımı ve kapsamı
10 Gastronomi turizmi gelişmişlik göstergeleri
11 Coğrafi işaretler
12 Gastronomi turizminin bölgesel kalkınmaya katkısı
13 Gastronomi turizmi odaklı bölgesel kalkınma politikalarına dünyadan örnekler
14 Türkiye'de gastronomi turizmi çerçevesinde değerlendirilebilecek örnekler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları