Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 319EKMEKÇİLİK3 + 05. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Ekmek yapımı ile ilgili temel ilkelerinin öğretilmesi ve uygulanması
Ders İçeriği Ekmek yapımı temel ilkeleri, teorik dersler ve tamamlayıcı laboratuar uygulamaları
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Hamurun özelliklerini, yapım aşamalarını açıklar/sıralar.
2Ekmek çeşitlerinin uygulamalarını yapar.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00133445534534533445
ÖK 00234534534533445534
Ara Toplam6797910681067978979
Katkı34545534534544545

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması236
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2017-2018 Güz1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2016-2017 Güz1HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 319 EKMEKÇİLİK 3 + 0 1 Türkçe 2017-2018 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr PAU AB112-20 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Ekmek yapımı ile ilgili temel ilkelerinin öğretilmesi ve uygulanması
İçerik Ekmek yapımı temel ilkeleri, teorik dersler ve tamamlayıcı laboratuar uygulamaları
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Temel un bilgisi ve un çeşitleri ile maya kullanımının öğrenilmesi
2 Temel un bilgisi ve un çeşitleri ile maya kullanımının öğrenilmesi
3 Ekmek çeşitlerinin yapımı
4 Ekmek çeşitlerinin yapımı
5 Ekmek çeşitlerinin yapımı
6 Poğaça yapımı
7 Poğaça yapımı
8 Ara Sınav
9 Krep, Pankek çeşitlerinin öğrenilmesi
10 Krep, Pankek çeşitlerinin öğrenilmesi
11 Krep, Pankek çeşitlerinin öğrenilmesi
12 Kahvaltı büfesi için çeşitler
13 Kahvaltı büfesi için çeşitler
14 Kahvaltı büfesi için çeşitler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları