Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 433DÜNYA MUTFAKLARI - II2 + 38. Yarıyıl8

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı DÜNYA MUTFAKLARINA AİT ÖZEL VE YÖRESEL YEMEKLERİ ÖĞRENMEK VE UYGULAMAK
Ders İçeriği ÇEŞİTLİ ÜLKELERE AİT YÖRESEL YEMEKLER VE UYGULAMALARI
Ders Ön Koşul FBM 431 DÜNYA MUTFAKLARI - I
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1ÇEŞİTLİ ÜLKELERE AİT YÖRESEL YEMEKLER
2ÇEŞİTLİ ÜLKELERE AİT YÖRESEL YEMEKLERİ YAPABİLME

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00155555555555555555
ÖK 00255555555555555555
Ara Toplam1010101010101010101010101010101010
Katkı55555555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14570
Ödevler21020
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması4936
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






208

8
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2023-2024 Bahar2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2022-2023 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2022-2023 Bahar2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2021-2022 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2021-2022 Bahar2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2020-2021 Bahar1BURCU KOÇ
Detay 2019-2020 Bahar1BURCU KOÇ
Detay 2019-2020 Bahar2BURCU KOÇ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 433 DÜNYA MUTFAKLARI - II 2 + 3 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TUR AB110 Dersin Devam Yüzdesi : %85 (Uygulamalı teorik derslerde devam sağlayan öğrenci tekrar aynı dersi aldığında devam koşulu aranır.)
Amaç DÜNYA MUTFAKLARINA AİT ÖZEL VE YÖRESEL YEMEKLERİ ÖĞRENMEK VE UYGULAMAK
İçerik ÇEŞİTLİ ÜLKELERE AİT YÖRESEL YEMEKLER VE UYGULAMALARI
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dünya Mutfak Kültürü
2 Çin Mutfağı
3 Çin Mutfağı
4 Japon Mutfağı
5 Japon Mutfağı
6 Kore Mutfağı
7 Hint Mutfağı
8 Güney Amerika Mutfağı
9 Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları
10 Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları
11 Orta Doğu Mutfağı
12 Orta Doğu Mutfağı
13 Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, İran, Afganistan, Pakistan)
14 Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, İran, Afganistan, Pakistan)
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav25Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması25Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları