Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 307ULUSLARARASI GIDA MEVZUATI 2 + 05. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrencileri Uluslararası Gıda Mevzuatı konusunda bilgilendirmek.
Ders İçeriği Dünyanın değişik bölgelerine ait gıda kanunları ve düzenlemeleri. Ayrıca genetik modifikasyon, gıda ithalatı, gıda katkı maddeleri, mikrobiyal güvenlik ve kanuni yükümlülükler dersin bünyesinde işlenmektedir
Ders Ön Koşul GMS 209 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Geçerli gıda kanunları ve yönetmelikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olma
2Gıda ve gıdalar ile temas eden madde ve malzemelerle ilgili olan tüm yasalara nasıl ulaşabileceğini öğrenme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00134534533445534534
ÖK 00233445534534533445
Ara Toplam6797910679791067979
Katkı34545534545534545

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler122
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)2816
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 307 ULUSLARARASI GIDA MEVZUATI 2 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr PAU A0210 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Öğrencileri Uluslararası Gıda Mevzuatı konusunda bilgilendirmek.
İçerik Dünyanın değişik bölgelerine ait gıda kanunları ve düzenlemeleri. Ayrıca genetik modifikasyon, gıda ithalatı, gıda katkı maddeleri, mikrobiyal güvenlik ve kanuni yükümlülükler dersin bünyesinde işlenmektedir
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıda Terörü Nedir?
2 Gıda Alerjenleri Nedir? IFS
3 Gıda Güvenliği Nedir?
4 GMP
5 ISO 9001
6 ISO 9001
7 HACCP
8 HACCP
9 HACCP
10 ISO 22000
11 ISO 22000
12 ISO 22000
13 IFS
14 BRC
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları