Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 207YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste, yiyecek - içecek işletmelerinin kuruluş, planlama, örgütleme, yöneltme, kordinasyon ve denetim süreçlerine ilişkin bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmıştır.
Ders İçeriği Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması, kuruluş yeri seçimi, yatırım maliyeti ve finansmanı, yiyecek içecek işletmelerinin yönetimi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Yiyecek - içecek işletmelerinin kuruluşuna ilişkin iş ve işlemleri bilir.
2Yiyecek - içecek işletmelerine ilişkin yönetim fonksiyonlarını kavrar.
3Yiyecek - içecek işletmelerinin üretim, pazarlama ve mali işleri ile ilgili bilgi ve beceriler kazanır.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00145345345345345355
ÖK 002                 
ÖK 003                 
Ara Toplam45345345345345355
Katkı12112112112112122

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması248
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1ÜMMÜHAN BAYRAM


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 207 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 2 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. ÜMMÜHAN BAYRAM ubayram@pau.edu.tr PAU A0210 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu derste, yiyecek - içecek işletmelerinin kuruluş, planlama, örgütleme, yöneltme, kordinasyon ve denetim süreçlerine ilişkin bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmıştır.
İçerik Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması, kuruluş yeri seçimi, yatırım maliyeti ve finansmanı, yiyecek içecek işletmelerinin yönetimi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi
2 Yiyecek-İçecek Pazarlaması
3 Beslenme ve Menü, Menü Planlama
4 Menü Yönetimi ve Menü Fiyatlama
5 Yiyecek-İçecek Üretimi, Satınalma, Teslim alma, Depolama, Üretim.
6 Yiyecek-İçecek Üretimi, Üretim Planlama, Yiyeceklerin Üretim Ön Hazırlığı
7 Servis: Servis Usulleri-1
8 Ara Sınav
9 Servis: Servis Usulleri-2
10 Yiyecek-İçecek Organizasyonlarında Sanitasyon ve Hijyen
11 Yiyecek-İçecek Kontrolü ve Fiyatlama
12 Banket ve Ziyafet Organizasyonu
13 Uluslararası Yiyecek İçecek İşletmeciliğine ilişkin örnek olaylar
14 Yiyecek İçecek İşletmeciliğine ilişkin uluslararası gelişmeler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç.Dr. Alptekin Sökmen,2015. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler,Doç. Dr. Osman N. Özdoğan,2014Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları