Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 404İÇKİ TEKNOLOJİSİ3 + 08. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı İçecek tarihi, gelenekleri ve hazırlama yöntemleri: alkollü ve alkolsüz içeceklere giriş. İçecek servisi yöntemleri, çeşitli içeceklerin servisinin öğrenilmesi. İçeceklerde duyusal değerlendirme. Gıda hazırlanmasında kullanılan içecekleri öğrenme ve bar yönetimi. Alkollü içki teknolojilerini ve yaygın üretimi yapılan alkollü içeceklerin hammaddelerini, üretim süreçlerini ve özellikleri bilgisini kazandırmak.
Ders İçeriği Alkol fermantasyonu . Şarap teknolojisi.Şarap teknolojisi (uygulama). Bira teknolojisi . Bira teknolojisi(uygulama)6.İspirto teknolojisi. Viski üretimi. Konyak üretimi. Rom üretimi.Rakıüretimi. Cin üretimi. Votka üretimi. Likör ve kordiyal üretimi.İçecek ailesine giriş; bütün alkollü ve alkolsüz içecekler hakkında bilgi edinme. İçecek satış ve pazarlaması.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Alkol servis ile ilgili üç temel hukuki sorunları bilir. Üçüncü şahıs sorumluluk yasalarını ve bar ve içecek hakkında yasaların etkisini öğrenir.
2Halkın değişen içme alışkanlıklarını öğrenir.
3Kokteyl sunumu ve şarap bilimini öğrenir.
4Satış canlandırmak, promosyonları ve konuk sergileme tekniklerini öğrenir.
5Alkollü ve alkolsüz içecek servisi sürecinde ilgili ritüeller ve usullerini öğrenir.
6İş yerlerinde markalar, kısaltmalar ve içecekler için yemek tarifleri standardını öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00155555555555555555
ÖK 002                 
ÖK 003                 
ÖK 004                 
ÖK 005                 
ÖK 006                 
Ara Toplam55555555555555555
Katkı11111111111111111

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14456
Ödevler122
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması10440
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2022-2023 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2021-2022 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2020-2021 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2019-2020 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2018-2019 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2017-2018 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 404 İÇKİ TEKNOLOJİSİ 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr TUR A0206 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç İçecek tarihi, gelenekleri ve hazırlama yöntemleri: alkollü ve alkolsüz içeceklere giriş. İçecek servisi yöntemleri, çeşitli içeceklerin servisinin öğrenilmesi. İçeceklerde duyusal değerlendirme. Gıda hazırlanmasında kullanılan içecekleri öğrenme ve bar yönetimi. Alkollü içki teknolojilerini ve yaygın üretimi yapılan alkollü içeceklerin hammaddelerini, üretim süreçlerini ve özellikleri bilgisini kazandırmak.
İçerik Alkol fermantasyonu . Şarap teknolojisi.Şarap teknolojisi (uygulama). Bira teknolojisi . Bira teknolojisi(uygulama)6.İspirto teknolojisi. Viski üretimi. Konyak üretimi. Rom üretimi.Rakıüretimi. Cin üretimi. Votka üretimi. Likör ve kordiyal üretimi.İçecek ailesine giriş; bütün alkollü ve alkolsüz içecekler hakkında bilgi edinme. İçecek satış ve pazarlaması.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 İçecekler hakkında genel bilgiler
2 Alkolsüz içecekler – Meyve suyu ve meyve aromalı içecekler.
3 Alkolsüz içecekler – Meyve suyu ve meyve aromalı içecekler.
4 Alkolsüz içecekler – Gazlı içecekler
5 Alkollü içecekler – Alkol fermantasyonu ve destilasyon yöntemleri.
6 Fermantasyonla üretilen alkollü içkiler; şarap, bira, şampanya.
7 Şarap üretim teknolojisi.
8 Bira üretim teknolojisi.
9 Ara sınav
10 Destilasyon yöntemiyle üretilen alkollü içkiler; rakı, viski, votka.
11 Rakı üretim teknolojisi.
12 Kokteyller.
13 Gıda üretiminde kullanılan alkollü ve alkolsüz içecekler.
14 Standart içki ölçüleri – İçki hazırlanmada dikkat edilecek hususlar ve içki servisi.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları