DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 411SLOW FOOD3 + 07. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Dersin amacı yiyecek içecek sektörüne yön veren farklı yaklaşım ve akımları ve bu akımların nasıl, neden ve ne zaman oluştuğunu öğrenmek; farklı mutfak akımlarını ayırt ederek mutfak sanatlarına yön veren ya da verecek olan dinamikleri anlamak.
Ders İçeriği Mutfak akımlarının tarih, ekonomi, tüketici beklentisi, mutfak profesyonelleri, medya gibi etkenlerle oluştuğu; mutfak akımı ve mutfak modası arasındaki fark; Fransız gastronomi sanatının uluslar arası mutfak diline nasıl dönüştüğü; Fransız yeni mutfak anlayışı ve bölgesel mutfak anlayışlarının doğuşu; globalleşme ve fast food akımının doğuşu; Akdeniz beslenme sistemi ve mutfak anlayışının model oluşturması; sağlık ve beslenme ilişkisiyle ortaya çıkan mutfak akımları; sürdürebilir yemek kültürü; fusion ve moleküler mutfak akımları. 
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mutfak akımlarının tarih, ekonomi, tüketici beklentisi, mutfak profesyonelleri, medya gibi etkenlerle oluştuğunu anlar
2Yiyecek-içecek sektöründe geçmişte ve günümüzde etken olan mutfak akımlarını ayırt eder ve analiz eder
3Mutfak akımlarını ayırt ederek mutfak sanatlarına yön veren dinamikleri tespit eder
4Mutfak akımlarını temsil eden mönüler oluşturur ve uygular
5Yiyecek-içecek sektörüne yön veren ya da verecek olan tüketici beklentilerini anlar ve uygular
6Mutfak sanatları alanında kendini geliştirir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0145454545454545
ÖK 03              
ÖK 04              
ÖK 05              
ÖK 06              
Ara Toplam45454545454545
Katkı11111111111111

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)17272
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları