DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 416AVRUPA MUTFAĞI3 + 08. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Avrupa mutfağının tarihi gelişimini inceleyerek, Avrupa’nın yemek kültürünü anlatmak
Ders İçeriği Avrupa tarihi, Avrupa’da yemek alışkanlıklarının gelişimi, Klasik menüden modern menüye geçiş Avrupa mutfağında pişirme tarzları, Menü ve şarap seçimi (ülkelerin gelenekleriyle) Avrupa yemek kültüründe masa düzeni, Avrupa tarihinde ünlü aşçılar, Avrupa ülkelerinde geleneksel içecekler Michelin yıldızına sahip aşçılar ve restoranlar. Avrupa mutfağından örnek yemek tarifleri, yemek alışkanlıklarını değerlendirme.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Avrupa’nın yemek kültürünü tanır.
2Avrupa kültürüne uygun yemek ve şarap seçimi yapabilir.
3Avrupa'da bulunan ünlü restoran ve şefleri bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0145444444344444
ÖK 02              
ÖK 03              
Ara Toplam45444444344444
Katkı12111111111111

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)14444
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14444
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları