Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TURI 303OTEL İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ VE KONTROL3 + 05. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Otel işletmelerindeki maliyet kavramlarını öğrenmek, maliyet unsurlarını belirlemek, hesaplamak, kontrol etmek, kar/zarar analizini yapabilmek.
Ders İçeriği Otel işletmelerindeki maliyet kavramları, maliyet unsurları, kar/zarar analizi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Otel işletmelerindeki maliyet kavramlarını öğrenmek, maliyet unsurlarını belirlemek, hesaplamak, kontrol etmek, kar/zarar analizi

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 00154545444444444
Ara Toplam54545444444444
Katkı54545444444444

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)11818
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13030
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)26126
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)22040
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1ENGİN TAŞKIN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
TURI 303 OTEL İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ VE KONTROL 3 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi ENGİN TAŞKIN etaskin@pau.edu.tr TUR A0206 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Otel işletmelerindeki maliyet kavramlarını öğrenmek, maliyet unsurlarını belirlemek, hesaplamak, kontrol etmek, kar/zarar analizini yapabilmek.
İçerik Otel işletmelerindeki maliyet kavramları, maliyet unsurları, kar/zarar analizi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Otel işletmelerinde yiyecek-içecek maliyet ve giderleri ile ilgili genel tanım ve açklamalar
2 Yiyecek-içecek maliyet kontrolünün özellikleri amaçları ve faydaları
3 Maliyet kontrolünü güçleştiren faktörler
4 Yiyecek-içecek maliyet kontrol sürecinin tanımı ve aşamaları
5 Üretimin planlanması,yiyecek-içecek standart reçetelerinin oluşturulması
6 Üretim ve satışın kontrolü ve kontrol sistemleri
7 Satınalma ve tesellümün kontrolü
8 Depolama ve malzeme çıkışlarının kontrolü
9 Ara Sınav
10 Yiyecek-içecek maliyet kontrol sistemlerinin tanıtılması
11 Basit maliyet analiz kontrol yöntemleri
12 Ayrıntılı maliyet analiz kontrol yöntemleri
13 Standart maliyet analiz kontrol yöntemi 1
14 Standart maliyet analiz kontrol yöntemi 2
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları