Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 312ÇİKOLATA SANATI3 + 06. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Çikolata yapımının temel ve ileri tekniklerinin öğretilmesi ve uygulanması
Ders İçeriği Çikolata yapımının temel ve ileri teknikleri,teorik dersler ve tamamlayıcı laboratuar uygulamaları
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Çikolata yapımının temel ve ileri tekniklerini bilir ve uygular.
2Çeşitli çikolataların özelliklerini ve kalite şartlarını bilir, anlar ve uygular

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 00155555544444544
Ara Toplam55555544444544
Katkı33333322222322

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2017-2018 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 312 ÇİKOLATA SANATI 3 + 0 1 Türkçe 2017-2018 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr PAU A0208 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Çikolata yapımının temel ve ileri tekniklerinin öğretilmesi ve uygulanması
İçerik Çikolata yapımının temel ve ileri teknikleri,teorik dersler ve tamamlayıcı laboratuar uygulamaları
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Kakaonun menşei ve çikolata üretimi
2 Çikolata temperage ve plastik kalıp ile şekillendirme
3 Çikolata temperage ve plastik kalıp ile şekillendirme
4 İçi dolgulu çikolata yapımı
5 İçi meyve dolgulu çikolata yapımı
6 İçi fındık dolgulu çikolata yapımı
7 ARA SINAV
8 Marshmallow, marzipan ve nugat dolgusu yapımı
9 Marshmallow, marzipan ve nugat dolgusu yapımı
10 Fondan,karamel ve toffee yapımı
11 Fondan,karamel ve toffee ile çikolata yapımı
12 Yumuşak ve sert şekerlerin yapımı
13 Likörlü çikolata ve truffle yapımı
14 Likörlü çikolata ve truffle yapımı
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları