Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
UTL 130ÜRETİM PLANLAMA VE KONTROL3 + 06. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Üretim planlama ve kontrol sürecinin açıklanması ve kullanılan yöntemlerin değerlendirilmesi
Ders İçeriği Üretim planlama ve kontrol sürecinin anlaşılması, tahmin metotları
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1 Üretim planlama ve kontrol sürecinin anlaşılması
2Bütünleşik üretim planına ilişkin bilgi sahibi olunması
3Malzeme gereksinim planlamasına ilişkin bilgi sahibi olunması
4Stok kontrol yöntemlerine ilişkin bilgi sahibi olunması
5 Üretim planlama ve kontrolü sürecinde kullanılan yazılımlara ilişkin bilgi sahibi olma

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)12224
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar2SAMURAY KARACA
Detay 2022-2023 Bahar2SAMURAY KARACA
Detay 2021-2022 Bahar2SAMURAY KARACA
Detay 2020-2021 Bahar2SAMİ EŞMEN
Detay 2019-2020 Bahar2OĞUZHAN AYDIN
Detay 2018-2019 Bahar2SAMURAY KARACA
Detay 2017-2018 Bahar2SAMURAY KARACA


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
UTL 130 ÜRETİM PLANLAMA VE KONTROL 3 + 0 2 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SAMURAY KARACA skaraca@pau.edu.tr UBYO A0140 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Üretim planlama ve kontrol sürecinin açıklanması ve kullanılan yöntemlerin değerlendirilmesi
İçerik Üretim planlama ve kontrol sürecinin anlaşılması, tahmin metotları
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Üretim yönetimine ilişkin temel kavramlar ve gelişim süreci.
2 Üretim sistemleri çeşitleri ve ürün tasarımın.
3 İşletmelerin kuruluş yeri seçimi ve işletme büyüklüğü belirlenirken dikkat edilmesi gereken hususlar.
4 İş yeri düzeninin planlaması
5 Talep Tahmini ve Üretim planlamasının uygulaması,
6 stok kontrolü ve bakım planlaması.
7 İşletmelerin başarısında son derece önemli rolü olan kalite kontrolü kavramı.
8 VİZE HAFTASI
9 Bütünleşik Üretim Planlama
10 Bütünleşik Üretim Planlama
11 Kapasite Planlama
12 Kapasite Planlama
13 MHK Analizleri
14 Genel tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
ÜRETİM YÖNETİMİ- Prof.Dr. BÜLENT KOBUTürkçe
ÜRETİM YÖNETİMİ- Prof.Dr. BÜLENT KOBUTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları