Hafta | Konular |
1 |
Organik tarımın tanımı ve tarihçesi
|
2 |
Yeşil devrim nedir?
|
3 |
Organik hayat nedir?
|
4 |
Türkiye'de organik tarım
|
5 |
Dünya'da organik tarım
|
6 |
Organik Tarımın Bitki Korumada Yeri ve Önemi
|
7 |
Bitki koruma yöntemleri, doğal düşmanlar, doğal pestisitler, bitkisel pestisitler, doğal pestisitler
|
8 |
Ara sınav
|
9 |
Genetiği değiştirilmiş organizmalar, tarımda risk yönetimi, tarımdan beklenenler
|
10 |
Organik tarımsal üretimde kalite kontrol sistemi
|
11 |
Organik standartlar, kontrol, sertifikasyon, akreditasyon
|
12 |
Toprak erezyonu, oluşumu ve etkileri, erezyonun önlenmesi, toprak su ilişkisi, toprakta suyun önemi, su temini ve sulama suyu, sulama yöntemleri, suyun korunması
|
13 |
Dönüşümlü bitkisel üretim, organik tarımda gübreler ve gübreleme, organik gübreler ve besin değeri, hayvansal gübreler, ticari organik gübreler, ticari organik gübreler, sıvı organik gübreler, mineral ve mikrobiyolojik gübreler, yeşil gübreler
|
14 |
Değerlendirme
|