Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 208GIIDA GÜVENLİĞİ VE MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROL2 + 26. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda güvenliği ve mikrobiyolojik kalite kontrol kriterleri, gıdalardaki mikroorganizma yükünün belirlenmesi, indikatör mikroorganizmaların analizleri ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgileri öğrencilere aktarmak
Ders İçeriği Gıda güvenliği ve gıda güvenliğini tehdit eden unsurlar, mikrobiyolojik kalite kontrol kriterleri, gıdalardaki mikroorganizma yükünün belirlenmesi, indikatör mikroorganizmaların analizleri, et, süt, meyve-sebze, konserve gıdalar ve tahıl bazlı ürünlerde mikrobiyolojik analizler ve standarda uygunluğun kontrolü
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
2Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve sübjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
3Laboratuvar kullanır, gıda analizleri yapar, sonuçları yorumlar ve rapor eder
4Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 001          
ÖK 002          
ÖK 003          
ÖK 004          
Ara Toplam          
Katkı0000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)13452
Laboratuar13452
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları