DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 155ARICILIK VE TOZLAŞMA3 + 06. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersle öğrencinin arı yetiştiriciliğiyle ilgili temel bilgi alması amaçlanmaktadır
Ders İçeriği Arının morfolojisi, arının fizyolojisi ve önemi. Arının anatomik yapısı. Arı ırklarının morfolojik ve fizyolojik özellikleri morfolojik özelliklerin laboratuarda incelenmesi. Arı ailesinin tanıtılması. Ana arı, işçi arı, erkek arı. Dünya ve Türkiye tarihinde arı ve bal, dünya ve Türkiye arıcılığının bugünkü konumu, Türkiye arıcılığını geliştirme yolları. Arıcılıkta günlük işler. Doğadaki bal arıları, yaşayan bal arılarının evcilleştirilmesi. Çevrenin arı yaşamı üzerine etkisi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
55Arı Sağlığı Ana Arı Yetiştiriciliği Organik Arıcılıkta Kullanılan Alet ve Malzemeler Bal Arılarının Yararlandıkları Doğal Yiyecek Kaynakları

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 55 11       
Ara Toplam 11       
Katkı0110000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Ödevler10440
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)7214
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2019 PAU